Doküman Yönetimi
Evlendirme Akdi İçin Gerekli Olan Belge ve Bilgiler

EVLENDİRME AKDİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGE VE BİLGİLER

-Nüfus Cüzdanı Asılları ( T.C. kimlik numaralı, en son medeni hali işlenmiş fotoğraflı, on yılı aşmamış ve çok yıpranmamış olacak.)

-Aile Hekimliğinden alınmış ve fotoğrafın üzeri doktor tarafından imzalanmış ve kaşeli  evlilik için “Sağlık Raporu”.

-Fotoğraflar (Son altı ay içinde çekilmiş (3’er adet) Vesikalık olacaktır.

(Biyometrik Fotoğraf Olmayacaktır.)

-Başvuru yapılabilmesi için:

-3 adet fotoğrafla başvurmaları gerekmektedir.

-On yedi (17) yaşını bitirmemiş olanlar için; Aile Mahkemesinden alınmış, Evlenme İzni Kararı ibraz edilmelidir. (Karar kesinleşmiş olmalıdır.)

-On yedi (17) yaşını bitirmiş, on sekiz (18) yaşını bitirmemiş olanlar için:

-Anne ve babasının evlendirme birimine bizzat gelerek yazılı rıza vermesi veya küçük olan eşin anne ve babasından noterden muvaffakatname getirilmelidir.

-Yeni genelgeyle* evraklarını hazırlayıp istedikleri ilçe belediyelerinde ikamet adresi aranmaksızın akitlerini gerçekleştirebilirler.

-Kadının daha önceki evliliği sona ermiş ise;

-Kesinleşme tarihinden itibaren üç yüz (300) gün geçmiş olması belgelenmelidir veya Aile Mahkemesinden kesinleşmiş İddet Müddetinin kaldırılması kararı getirilmelidir.

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların nikâh memurluğumuzdan ayrıca bilgi almaları gerekmektedir.

-Nikâhtan on beş (15) dakika önce iki (2) adet şahidin hazır olması gerekmektedir.

-Şahitlerin T.C. kimlik numaralı Nüfus cüzdanları yanında olmalı, anne, baba ve kardeş dışında kimselerden on sekiz (18) yaşını geçmiş ve nikâhı kıyılan çiftin tanıdığı kimseler olmalıdır.

Önemli Not:

1) Müracaat evrakları düzenlenen tarihten itibaren 6 ay (180) gün geçerlidir.
2) Evlenmeden önceki soyadını kullanmak isteyen bayan adaylar, müracaat esnasında matbu soyadı dilekcesi talep etmelidir.

YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI

1) Avrupa ülke vatandaşları kendi ülkelerinden Çok Dilli Evlenme Ehliyet Belgesi ve Doğum Sicil Raporu alacaktır.

2) La Haye Sözleşmesine taraf ülke vatandaşları, kendi ülkelerinden alacakları Apostille Şerhli Bekarlık Belgesini ve Doğum Belgesini Türkiye’deki NOTER’den tercüme ettirecektir. Belge tercümesi ve kimlik olarak alınacak pasaportta isimler birebir aynı olmalıdır. Bir harf hatasında müracaat kabul edilmeyecektir.

3) La Haye Sözleşmesine taraf olmayan ülke vatandaşları, kendi ülkelerinden alacakları Evlenme Ehliyet Belgesini ve Doğum Belgesini ülkelerinde bulunan Türk Dışişlerine tasdik ve tercüme ettirerek müracaatta bulanabilir.

4) Yabancı ülke vatandaşları, Türkiye’de ise İstanbul’daki kendi konsolosluklarından alacağı Evlenme Ehliyet Belgesini, İstanbul Valiliğine veya İlçe Kaymakamlığına onaylatacaktır. İstanbul’da konsoloslukları yok ise Ankara’daki konsolosluklarından alacakları belgeyi Türk Dışişlerine tasdik ve tercüme ettirerek getirebilirler. Bu evraklarda Anne ve Baba Adı, Doğum Yeri ve Tarihi açık ve net bir şekilde belli olmak zorundadır.

5) Getirilecek Evlenme Ehliyet Belgelerinde İsim, Soyisim, Doğum Yeri ve Tarihi, Anne ve Baba Adının açıkça ve hatasız yazılı olması gerekmektedir. Aksi takdirde Doğum Belgesi getirilmesi zorunludur.

6) Apostille Şerhli Evrakların Türkiye’de NOTER tercümesi yapılacaktır.

7) Pasaport tercümesi yapılacaktır. (Pasaport Geçerlilik Süresinin görülmesi için.)

8) Yabancı evliliklerde vize problemi olanların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

9) Fransa vatandaşları ve Fas (Morocco) vatandaşları, evlilik için gerekli olan belgeleri evlilik yapacakları ülkedeki kendi konsolosluklarından alacak olup herhangi bir kaymakamlığa tasdik ettirmeleri gereklidir.

Yabancıların Tabi Olduğu Vize Rejimine ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

BAŞİSKELE BELEDİYESİ MECLİS KARARI GEREĞİ UYGUN GÖRÜLEN NİKÂH ÜCRET TARİFESİ.

2024 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

(AİLE CÜZDAN BEDELİ 705 TL)

1

HAFTA İÇİ HİZMET BİNASI DAİRE İÇİ