Duyuru Arşiv
ÇOCUK AKADEMİSİ DUYURU

 BAŞİSKELE ÇOCUK AKADEMİSİ

 

Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi olarak faaliyet gösteren Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin Bahçecik Şehit Ekrem Mahallesi’ndeki Kampüs binasında, hafta sonu özel yetenekli öğrencilere eğitim desteği verilmektedir.

Başiskele Belediyesi olarak; mevcut binanın hafta içinde de bölgemizdeki öğrencilere hizmet vermesi amacıyla Başiskele Çocuk Akademisi hayata geçirilmiştir.

                Başiskele Çocuk Akademisi’nin birinci eğitim dönemi; 05 Şubat-19 Haziran 2020 tarihleri arasında olacaktır.

Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin deneyimli ve donanımlı yönetici ve eğitimci kadrosu tarafından faaliyet gösteren Başiskele Çocuk Akademisi’nin kuruluş amacı:

  •  Duygu, düşünce ve taleplerini güzel bir şekilde ifade edebilen, özgüven ve medenî cesaret sahibi olan,

  • Sorumluluk bilincini kazanmış; sevgi, saygı ve yardımlaşma gibi evrensel değerleri benimseyen,

  • Yeteneklerinin farkına varan ve onları geliştirme fırsatlarını değerlendirebilen,

  • Kitap okuma sevgisini kazanan ve öğrenmeyi temel bir ihtiyaç olarak kabul eden,

  • Çevresiyle doğru iletişim kurabilen,

  • Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyip kullanabilen, yeniliklere açık olan,

  • Milli ve manevi değerlere bağlı, bu değerleri kendi hayatında yaşayan,

  • Yasalara saygılı, vatanını / milletini seven ve tüm insanlığa faydalı olmayı ilke edinen nitelikli bir toplumun yetişmesine katkıda bulunmaktır.

              Başiskele Belediyesi’nin “sosyal belediyecilik” anlayışıyla açtığı Başiskele Çocuk Akademisi’nin hedef kitlesi; bölgemizde ikamet eden veya eğitim gören tüm ilkokul ve ortaokul öğrencileridir.

             Başiskele Çocuk Akademisi; hedef kitlesindeki öğrencilerin okul dışı serbest zamanlarında, kontrollü bir ortamda, sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerine destek verildiği ve ihtiyaç duydukları eğitim desteğini ücretsiz olarak aldıkları güvenli bir mekândır.

 

                   BAŞİSKELE ÇOCUK AKADEMİSİ EĞİTİM FAALİYETLERİ:

                   Başiskele Çocuk Akademisi’nde; öğrencilerin dersleriyle ilgili destek alabilecekleri etütler, kulüp çalışmaları, sosyal etkinlikler, zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, alanlarında uzman eğitimciler ve psikologlar tarafından verilmektedir.

                   Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde görevli personel, resmi izin ve tatiller haricinde, haftanın Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 15.30-18.00 saatleri arasında Başiskele Çocuk Akademisi öğrencilerine yönelik faaliyetleri yerine getirmektedir.

                  

 

                   Hafta içi belirlenen gün ve saatlerde, öğrencilerin ders çalışmaları veya kulüp faaliyetlerine katılmaları amacıyla aşağıdaki birimler açılmaktadır:

   

     Sözel Dersler Etüt Sınıfı

                    Sayısal Dersler Etüt Sınıfı

                    Kulüp Etkinlik Sınıfları

                    Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi

     Kütüphane

                   Öğrenci mevcutları ve yaş durumları dikkate alınarak açılan sınıf ve kulüp sayıları değişkenlik göstermektedir.

                   Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri faaliyet gösteren Başiskele Çocuk Akademisi’nde ders saatleri şu şekilde planlanmıştır:

                   1 DERS:  15.40 - 16.20

                   2. DERS: 16.30 - 17.10

                   3. DERS: 17.20 - 18.00

                   Başiskele Çocuk Akademisi’ne kayıt olan öğrencilerimiz istediği gün, istediği ders saatinde etüt sınıflarına girebilmekte veya kütüphaneden yararlanabilmektedir.

                    Evlerinde veya okullarında ders çalışma imkânı bulamayan öğrenciler, etüt sınıflarında, eğitmenler gözetiminde ders çalışabilmekte, sorularına cevap verilmekte veya araştırarak bulabilecekleri kaynaklara yönlendirilmektedir.

                    Sınavlara hazırlanan öğrencilere test teknikleri hakkında bilgi verilip uygulamalar yapılmakta gerektiğinde konu testleri ile öğrenme seviyeleri ölçülmektedir.

                   Kütüphane görevlisi tarafından okuma grupları oluşturulmakta, kitap okuma kampanyaları ve şiir yazma yarışmaları düzenlenmekte, kitap ve kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla belirli gün ve haftalarda etkinlikler düzenlenmekte, yazar buluşmaları, yayınevi ve kütüphane ziyaretleri yapılmaktadır.

                   Öğrencilerin, eğitmen gözetiminde ve desteğinde ödevlerini araştırmaları ve ödev çıktıları almaları sağlanmaktadır.

                   Öğrencilere ve velilere yönelik seminerler, kulüp faaliyetleri, film gösterimleri, kültür ve eğlence amaçlı geziler, yarışmalar vb. faaliyetler yapılmaktadır.

                   Rehberlik ve danışmanlık faaliyetleri kapsamında; öğrencilerin yetenek alanlarının tespitine, kişisel ve sosyal gelişimine yönelik psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra aile danışmanlığı hizmeti de sağlanmaktadır.

                   ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

                   Başiskele Çocuk Akademisi öğrencilerinin; zihinsel, bedensel ve sosyal yönden gelişimlerine yardımcı olmak, eğlenirken öğrenmelerini-öğrenirken eğlenmelerini sağlamak amacıyla kulüp faaliyetleri yapılmaktadır. Her kulüp hafta içi 3 ayrı günde 3 ders saati olarak faaliyet göstermektedir. Her bir öğrenci, bir eğitim döneminde en fazla 3 kulüp faaliyetine katılabilmektedir.

                   Kulüp faaliyetlerine katılmak veya katılmamak tamamen öğrencinin isteğine bağlıdır.

                   Eğer öğrenci, bir kulüp faaliyetine katılacağını beyan etmişse, belirttiği kulüp eğitimine dönem boyunca devam etmek zorundadır. Bir eğitim döneminde kulüp faaliyetlerine mazeretsiz olarak 3 kez katılmayan öğrencinin kaydı silinmektedir.

                  Öğrencilerin talepleri de dikkate alınarak açılan ve açılması planlanan kulüplerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • EĞLENCELİ BİLİM VE DENEY KULÜBÜ

  • BİLGİSAYAR VE ROBOT TEKNOLOJİLERİ KULÜBÜ 

  • ÇOCUK OYUNLARI VE DRAMA KULÜBÜ 

  • YAŞAM BECERİLERİ VE GÖRGÜ KURALLARI KULÜBÜ 

  • AKIL OYUNLARI KULÜBÜ 

  • RESİM VE HEYKEL KULÜBÜ 

  • EBRU KULÜBÜ 

  • ETKİLİ VE DOĞRU İLETİŞİM KULÜBÜ

  • UYGULAMALI İNGİLİZCE KULÜBÜ

  • MASA TENİSİ KULÜBÜ

  • TİYATRO KULÜBÜ

  • SATRANÇ KULÜBÜ

 

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

             Başiskele ’de ikamet eden veya Başiskele ’deki ilkokul/ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin velisi öğrencisine ait aşağıdaki belgelerle Başiskele Çocuk Akademisine bizzat gelip “Üye Kayıt Formu” doldurmalıdır.

                      a) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

                      b) İkamet Belgesi

                      c) Öğrenim Belgesi

                      d) 2 Adet Vesikalık Fotoğraf

             Detaylı bilgi için 0262 3422700 -01 No’lu telefonu arayabilir ya da http://cocukuniversitesi.basiskele.bel.tr/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 


Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım