Duyuru Arşiv
Pastacılık Kursu Online Ön Başvuru

 

Online Başvuru İçin Tıklayınız

Başiskele Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği’ne destek vermeye devam ediyor.

Göreve geldiğinde Başiskeleli hemşehrilerine istihdam sağlamak için Başiskele İstihdam ve Kariyer Merkezi’ni (BAŞKİM) kuran Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, yine seçim beyannamesinde yer alan istihdama yönelik mesleki eğitimlerin ilki olan iş garantili meslek edindirme kursu olan Pastacılık kursunu hayata geçirecek pasta şeflerini arıyor.

İŞ GARANTİLİ MESLEK EDİNDİRME KURSU

Başiskele Belediyesi, İŞKUR Kocaeli İl Müdürlüğü, Kocaeli Pastacılar Odası ve Başiskele Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Başiskeleliler için Pastacılık Okulu açılması konusunda protokol imzaladı. Başiskele Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkan M. Yasin Özlü, İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı Yaşar Yılmaz ve Başiskele Halk Eğitim Müdürü Hasan Dalkıran katıldı.

BAŞKAN ÖZLÜ: PASTACILIK OKULU İSTİHDAM GARANTİLİ OLACAK

Toplantıda konuşan Başkan Özlü, “Bugün çok hayırlı bir iş olduğuna inandığımız bir işin protokol imzası için toplanmış bulunmaktayız. Göreve geldiğimizde Başiskele Belediyesi olarak İŞKUR ile birlikte Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezimizi kurduk. Bu merkezimiz vesilesiyle özel sektörle yaptığımız işbirliği sonucunda 200’den fazla Başiskeleli hemşehrimizi iş sahibi yaptık. Bu noktada emeği geçen başta özel sektör yetkilileri olmak üzere tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün yeni bir projemizi hayata geçiriyoruz. Bu projemiz istihdam garantili pastacılık kursumuz. Bu proje Pastacılar Odamız ile geliştirdiğimiz bir proje.” dedi.

“KURSİYERLERE 60 TL GÜNLÜK CEP HARÇLIĞI VERİLECEK”

Başkan Özlü, Pastacılık Okulu’na katılım gösteren kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 60 TL cep harçlığı verileceğini vurgulayarak, “Biz kursiyerlerimizin eğitim aldığı süre içerisinde kendi ceplerinden herhangi bir para çıkmadan kurslara devam etmesini sağlayacağız. Kurslarını başarılı bir şekilde bitiren kursiyerlerimize yüzde 50 istihdam sözümüz var. Ama kursiyerlerimizin başarılı olması halinde bu oranın biraz daha artacağını düşünüyorum. Pastacılık kursumuz bizim ilk mesleki eğitim kursumuz. Seçim beyannamemizde hemşehrilerimizi meslek edindirmeye, meslek sahibi yapmaya ve istihdam piyasasına kazandırmaya çalışacağız demiştik. Bununla ilgili olarak ilk adımımızı Kariyer ve İstihdam Merkezimiz ile atmıştık.” diye konuştu.

“MESLEKİ KURSLARIMIZ DİĞER SEKTÖRLERDE DE DEVAM EDECEK”

Başkan M.Yasin Özlü, pastacılık kursu dışında diğer sektörlerde de mesleki eğitimlerin devam edeceğini ifade ederek, “İstihdam konusunda yeni bir aşamaya geçiyoruz. Mesleki kurslarla hemşehrilerimizin iş hayatına atılmalarına, meslek sahibi olmalarına veya aile ekonomisine katkı sağlamalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede istihdama yönelik eğitim kurslarımızı çeşitlendireceğiz. Sanayi sektörü alanında da ileriki zamanlarda iş garantili kurslar açmayı hedefliyoruz.” dedi.

“KOCAELİ’YE ÖRNEK BİR PROJE OLACAK”

Başkan Özlü, “Devletimiz ve hükümetimiz vatandaşların istihdamı konusunda bizlere çok büyük imkanlar sağlıyor. İŞKUR’un önemli miktarda bu konuda kaynakları var. Bizim bu kaynakları harekete geçirmemiz lazım. Biz de belediye olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirerek böyle projeleri hayata geçiriyoruz. Birkaç ay sonra kursiyer başvurularımız başlayacak. Biz bu projemizin de Kocaeli’ye örnek olacağını düşünüyoruz. İstihdama nitelikli katkı sağlayacak mesleki eğitim kurslarımıza devam edeceğiz. Bu projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İŞKUR İL MÜDÜRÜ YILMAZ KURS DETAYLARINI AÇIKLADI

Başkan Özlü’nün konuşmasının ardından İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Pastacılık kursunun yüzde 50 istihdam garantili olacağını vurgulayan Ulvi Yılmaz, “Kursumuz 12 kişilik olacak. 94 gün ve 750 saatlik bir eğitim takvimimiz var. Kursiyerlerimize ayrıca eğitime devam ettikleri gün kadar 60 TL cep harçlığı verilecek. Yüzde 50 iş garantili bir kurs olduğu için bu proje ile Başiskelemize, ilimize artı istihdam sağlayacağız. Bu projede emeği geçen başta Başkanımız Yasin Özlü olmak üzere, Kocaeli Pastacılar Odası Başkanımıza, Başiskele Halk Eğitim Müdürümüze teşekkür ederim.” dedi.   

Konuşmaların ardından taraflar protokole imza atarak, hayırlı olsun temennilerini ilettiler.

 

Online Başvuru İçin Tıklayınız

 

 


Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım