HABERLER
PERSONELE GRİP VE TETANOS AŞISI
Orjinal Resim
16.10.2012 11:19:05

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü; "Sağlıklı İşçiler, Sağlıklı İşler"  sloganıyla hayata geçirdiği personele yönelik grip ve tetanos aşısı programına başladı. Cuma gününe kadar sürecek aşı kampanyasının ilk günü yoğun katılımla Başiskele Belediyesi Karşıyaka Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

 

Personel sağlığına her zaman önem veren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, " Sağlık her şeyden önemli. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de isteyen personelimize grip aşısı ve risk altındakilere de tetanos aşısı uyguluyoruz. Çünkü işçimizin sağılığını koruyan bu sağlık hizmetlerini çok önemsiyoruz"  dedi.

 

Sağlık İşleri Müdürü Uzm. Dr. Hilal Kuzucu Malçok mevsimlerin değişmesi havanın serinlemesiyle kapalı alanlarda geçirilen sürenin arttığını, bunun da grip vakalarının hızla yayılmasına neden olduğunu ifade ederek, "Yüksek ateş, halsizlik, kas ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıkan grip, bildiğimiz gibi tehlikeli hatta ölümcül bir hastalıktır. Eylül sonu, Ekim ayı başıda grip aşısı için en doğru zamandır."

 

Doktor Malçok önemli bir noktaya da dikkat çekerek, " Günümüzde 65 yaş üzeri,  müzmin hastalığı bulunanlar, diyabet, böbrek ve akciğer hastalığı olanlar özellikle kanser hastaları bu dönemde mutlaka aşı yaptırmalıdır" dedi. Personele yönelik dört gün sürecek aşı kampanyası yarın Yeniköy Kültür Merkezi'nde, Perşembe Yuvacık Kültür Merkezi'nde ve Cuma de Kullar Fen İşleri Garajı'nda devam edecek.

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım