YAĞMUR SULARI KONTROL ALTINA ALINIYOR
17.08.2016 12:17:50

Başiskele Belediyesi aşırı yağışlar nedeni ile meydana gelebilecek taşkınlarla mücadele edebilmek adına çeşitli önlemler alıyor. Daha önce taşkınların yaşandığı bölgelerin tespit edilmesinin ardından çalışmalarına başlayan Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Yeniköy Merkez Mahallesi Medeniyet Caddesi ve Atakent Mahallesi Hazaroğlu Sokak’ta kapalı menfez çalışması gerçekleştirdi.

Başiskele’de daha önce aşırı yağışlar nedeni ile taşarak çevreye zarar veren dereler ıslah çalışmalarıyla temiz ve düzenli hale dönüştürülüyor. İlçe genelinde İSU ile gerçekleştirdiği ortak çalışmaların yanı sıra kendi imkânlarıyla da büyük çalışmalara imza atan Başiskele Belediyesi mahalle sakinlerinin taşkınlardan zarar görmemesi için riskli bölgelerde olan akarsu ve dere yataklarını genişleterek kapalı menfeze çeviriyor. Çalışmalar kapsamında Yeniköy Merkez Mahallesi Medeniyet Caddesi’nde çalışmalarını tamamlayan ekipler Atakent Mahallesi Hazaroğlu Sokak’ta 165 metre uzunluğundaki kapalı menfez çalışmasını sürdürüyor.

Tamamlanma aşamasına gelen kapalı menfez 2 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde yapıldı