BİRLİK VE KAYNAŞMANIN ADRESİ BAŞİSKELE
24.06.2017 17:28:39

8 inci geleneksel İftar ve Ramazan Programları kapsamında Başiskele Sahili'nde hafta içi her akşam binlerce kişi orucunu birlikte açtı, ekmeğini paylaştı. Başiskele'de faaliyet gösteren işletmelerin katkılarıyla düzenlenen iftar yemekleri sağlıklı koşullarda gıda mühendislerinin kontrolünde hazırlandı. Sohbet, Kur'an-ı Kerim Tilavetleri ve İlahi Müzik Konserleriyle de ramazan ayının manevi havasını yaşayan Başiskele’nin şanslı insanları ve onların misafirleri Ramazan ayına veda etti. Bu yıl düzenlenen iftar programlarına yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

Başiskele Belediyesi tarafından Ramazan ayı süresince Başiskele Sahili'nde gerçekleştirilen iftar programları sona erdi. Birlik, beraberlik ve kaynaşmanın adresi haline gelen Başiskele’de mahalle sakinleri ve diğer ilçelerden gelen misafirler Ramazan ayı süresince dostluk, kardeşlik ve komşuluk ilişkilerini pekiştirdi. Ramazan ayının son akşamı Hayırsever işletmeler tarafından verilen iftar yemeğine yine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program çocuk programı ile devam etti. 11 ayın sultanı Ramazan ayına, Başiskele Sahili'nde veda eden vatandaşlar buruk bir akşam yaşadı. Son iftar topuyla birlikte son kez oruçlar açıldı.