CUMHURİYETİMİZİN 94. YAŞINI KUTLADIK
1.11.2017 17:29:16

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Başiskele’de yapıldı. Kutlama programı 28 Ekim günü Başiskele Kaymakamlığı’nda Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunama töreni ile başladı.

19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin, 94. yaşı Başiskele’de büyük coşkuyla kutlandı. Başiskele Kaymakamlık Meydanında düzenlenen kutlama programında sırasıyla Başiskele Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Başiskele Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk büstüne sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program sona ererken 29 Ekim günü kaymakamlık makamında tebligat töreni gerçekleştirildi. Yağmur nedeniyle ertelenen okulların tören geçişi de 31 Ekim günü yapıldı.