Sporun Kalıcı Adresi Başiskele´ye 13. Spor Merkezi
Üye sayısının 6 bin kişiye ulaştığı bay ve bayan spor merkezlerinin en yenisi Yeşilyurt Mahallesi´nde açıldı.
Başiskele Belediyesi´nden Yeşil Alan Düzenlemesi
Başiskele Belediyesi ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında yeşil alanlarda çevre düzenleme çalışmaları, sağlıklı ve daha yeşil bir Başiskele i
Damlar Mahallesi´nde Beton Yol Çalışması
Başiskele Belediyesi, ana arterlerde ve ara sokaklardaki çalışmalarına her gün yenisini ekleyerek devam ediyor. Çalışmaları bir bir tamamlayan ekiple

15 TEMMUZU GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ

15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi unutturmamak için Başiskele Yeşilyurt Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı’nda açılan 15 Temmuz Milli İrade Parkı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Başiskele Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Milli İrade Parkı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımı ile açılmıştı. 15 Temmuz gecesi yaşananların minyatürlerinin bulunduğu parkta ülkeleri için canlarını veren şehitler anısına 249 adet servi ağacı bulunuyor. Yine 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin minyatürlerle canlandırıldığı parkta ayrıca 1997 Postmodern Darbe, 1980 Darbesi, 1971 Muhtırası ve 1960 Darbelerine ilişkin video gösterimlerinin yapıldığı ve gazete kupürlerinden hazırlanan Darbeler Tarihi Müzesi bulunuyor. 15 Temmuz Şehitler köprüsü minyatürünün bulunduğu park alanında asker üniformalarına gizlenmiş hainler ve onlara karşı koyan kahraman Türk Vatandaşlarının ve Şerife bacının kamyonuyla verdiği mücadele anlatılıyor.

Bu mücadeleye televizyon ekranları ve internet üzerinden şahit olan vatandaşların ziyarette bulunduğu 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nı minik öğrencilerde ziyaret ediyor. Bilinçli nesillerin yetişmesi için Başiskele Belediyesi bu parkla 15 Temmuzu gelecek nesillere aktarıyor.

Tarih 09.11.2017 11:23:03