BAŞİSKELE´DE 10 KASIM ANMA TÖRENİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi hayata intikal edişinin 79. Yılı dönümü, Başiskele Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törenle anıldı. Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, Başiskele Garnizon Komutanı Deniz Albay Emirhan Erel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Güney, İlçe Jandarma Komutanı Gazi Özdemir, İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkol, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürü Fuat Şahin,  Başiskele Muhtarlar Dernek Başkanı İlhan Altıntaş, ve Başiskele meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürlüre,  Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, üst düzey subaylar, öğretmen ve öğrenciler de törende hazır bulundu.

Başiskele Kaymakamlığı bahçesi Atatürk anıtı önünde gerçekleşen tören saat 08.50’de başladı. Atatürk anıtına bırakılan çelenk töreninin ardından program günün önemine ilişkin bir konuşmayla devam etti. Saatler 09.05’i gösterdiği anda ilçe genelinde sirenler çalındı. Bu andan itibaren iki dakika ilçede büyük bir sessizlik hâkimdi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla göndere çekilen bayrağın yarıya indirilmesiyle anma töreni son buldu. Ardından Kullar Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da anma programı etkinlikleri devam etti.

Tarih 10.11.2017 14:13:28