MAHALLE HALKININ BULUŞMA NOKTASI SEMT KONAKLARI
20.11.2017 14:13:14

Mahallelerde yaşayan genç yaşlı her vatandaşın kişisel ve kültürel gelişimine katkı sağlayan Semt Konakları ve Sosyal Yaşam Merkezleri Başiskele’de hizmet veriyor. Başiskele Belediyesi Semt Konaklarında sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği mahalle halkının sosyal ve kültürel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, eğitimden sağlığa ve çeşitli kültürel etkinliklere kadar pek çok hizmetler talepler doğrultusunda gerçekleşiyor.

Başiskele halkı kendi mahallelerinde bulunan semt konaklarında sosyalleşiyor, kaynaşıyor, vakitlerini boş geçirmiyor. Semt konaklarında aynı çatı altında ev hanımlarına yönelik meslek ve sanat kurslarının yanı sıra gençlere, çocuklara ve emeklilere yönelik hizmetler veriliyor. Başiskele Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile verilen dikiş nakış kurslarına kadınlar yoğun ilgi gösterirken, mahallenin yaşlılarına özenle saygı gösterilerek emekliler bölümde ikramda bulunularak ağırlanıyor.