HABERLER
Başiskele´de 9 Yıldır Devam Eden Gelenek
Orjinal Resim
22.05.2018 14:11:07

Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde 9 yıldır devam eden iftar ve Ramazan etkinlikleri Başiskele Sahili’nde başladı. Başiskele Belediyesi’nin organizasyonu ve ilçede faaliyet gösteren firmaların katkıları ile verilen iftar ve Ramazan programları hafta içi her akşam 13 Haziran’a kadar devam edecek.

Başiskele halkı Ramazan’ın bereketini ve manevi duygularını yine aynı masada paylaşmak için bu yılda Başiskele Belediyesi’nin organizasyonu ile bir araya geldi. Başiskele halkı yine yoğun katılım ile birlik ve beraberlik mesajı verdi. İlk iftar yemeğine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Ramazanın manevi değerlerinin paylaşılmasına vesile olan ve bunu 9 senedir sürdüren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a Başiskele halkı dua ve teşekkür ediyor. Geçmişteki unutulmuş eski Ramazanlar’ın Başiskele Sahili’nde canlandığını belirten vatandaşlar bu birlik ve beraberliğin Başiskele’nin huzuruyla yıldız bir ilçe olmasının açık bir göstergesi olduğunu belirtiyor.

Hoşgörünün arttığı bu ayda hep birlikte aynı sofrada olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadığını belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “9 yıldır aksatmadan ramazan programlarımızı sürdürüyoruz.  Biz bu iftar sofralarımızda aşımızı, sevgimizi kardeşliğimizi dostluğumuz paylaşıyoruz. Biz sizlerle birlikte Başiskele ruhunu oluşturuyoruz” dedi.

Başkan Hüseyin Ayaz, masaları gezerek vatandaşlara hayırlı ramazanlar dileklerini iletti. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açılarak dualar edildi.

İftar yemeği sonrasında sahne alan günün sanatçısı Hasan Dursun, programa iştirak eden herkes için ilahilerini seslendirdi. Programın son eserini çocukları sahneye alarak seslendiren Hasan Dursun büyük beğeni ve alkış topladı.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım