HABERLER
Huzuruyla Yıldız Başiskele´de Mevlana Parkı Dualarla Açıldı
Orjinal Resim
23.07.2018 12:36:56

Başiskele Belediyesi ihtiyaç duyulan mahallelere birbiri ardına park kazandırmaya devam ediyor. 7’den 70’e herkesin yararlandığı parklarda çocuk oyun gruplarından dinlenme alanlarına, yürüyüş yollarından fitness aletlerine kadar birçok fonksiyon bulunuyor. İnsanların doğa ile iç içe olduğu, çocukların güvenle oynadığı, ailelerin ve gençlerin dinlenip spor yapmalarına imkân sağlayan parklardan en yenisi Yeşilyurt Mahallesi Hazeran Sokak’ta bölge halkının hizmetine sunuldu.

İçinde Mevlana anıtı bulunan, 5 bin 679 metrekare alan üzerine yapılan Mevlana Parkı’nın açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, Başiskele Müftüsü Abdulsamet Erkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Ak Parti Başiskele İlçe Başkan Vekili Mustafa Koral, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşilyurt Mahallesi Merkez Cami İmam hatibi Ali Rıza Tandoğan’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda ilk olarak konuşan Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Nihat Karaaslaner, “Başta emeği geçen belediye başkanım Hüseyin Ayaz’a mahalle halkım adına teşekkür ediyorum. Son 2 ayda belediyemiz mahallemizde 35 sokağımızda parke yol, beton ve asfalt çalışması gerçekleşti. Bay ve bayanlara yönelik spor merkezlerimiz yapılıyor. Kapalı Pazar yerimiz proje aşamasındadır. Başiskele olarak bir bütünüz, bir aileyiz. Başkanımıza hizmetlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN AYAZ: BAŞİSKELE’Yİ BİRLİKTE YÖNETİYORUZ

Yeni bir heyecanla güçlü bir merhaba diyerek Yeşilyurt Mahalle halkına seslenen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Daha önce bölgemizde yapmış olduğumuz site toplantıları ve ev toplantılarında muhtarlarımızla yapmış olduğumuz istişare toplantılarında bölgemizin beklentileri, halkımızın beklentileri konusunda planlamalar yaparak yatırımlarımızı yönlendirdik. 37 mahallemizin hemen her birinde muhtar arkadaşlarımız ve meclis üyesi arkadaşlarımızla ortak karar alarak Başiskele halkının da beklentileri doğrultusunda Başiskele’yi birlikte yönetme, Başiskele’deki yatırımları birlikte yönlendirme her kesimin ve her kesin beklentilerine hitap etme noktasında çalışmalar yaptık. İşte bu akşam bu yaptığımız çalışmalardan bir tanesinin sonucu olarak Mevlana Parkımızın açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

“9 YILDA ESERİMİZ 500’ÜN ÜZERİNDE”

Başkan Ayaz, görev yaptıkları 9 yıllık süre içerisinde 500’ün üzerinde eser yaptıklarını ifade etti. Ayaz, “Bugüne kadar asla övünmedik Az önce Büyükşehir Başkanvekilimiz ile bir not paylaştım. Bugün komşu bir ilden gelirken ilçenin bir tanesi şöyle bir not yazmış billboardlara 14 yılda 400 eser bıraktık diye. Vallahi 9 yılda eserimiz 500’ün üzerinde. 9 yılda ya bunun içerisinde Büyükşehir Belediyemizin yaptığı büyük projeler ve genel hükümetin genel idarenin yaptığı emniyet sarayı gibi büyük projeler yok. Sadece 200’ün üzerinde park bahçeler müdürlüğümüz bu ve benzeri parkı inşa etti. Bu 9 yıllık süre içerisinde olanlar.” dedi.

Başkan Ayaz ayrıca “Her sabah yeni bir heyecanla Başiskele halkına hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz. Yeşilyurt Mahallemize önce kapalı Pazar yerimizi ardından da yarı olimpik yüzme havuzu kazandırmayı planlıyoruz. Ayrıca yapılaşmanın ve nüfusun giderek arttığı 17 Ağustos Bulvarımızda bölgenin en büyük mahalle Konağıyla birlikte büyük bir cami yapacağız. Biz sizlerle birlikte, sizin desteğinizle yeni ufuklara yelken açmaya hazırız. Siz bizimle olduktan sonra eyvallah biz daha nice dağlar deler, nice dağları düz eder, nice düzleri ova yapar Mevlana parklar inşa ederiz. Biz sizlerin huzuruna yine açılışlar ve güzel işlerle çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

KANTAY: HÜSEYİN AYAZ HİZMETE DOYMUYOR

Başiskele Kaymakamı Atila Kantay, “Sevgili belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz hizmete doymuyor. Bu iştahını Allah daha da arttırsın. Başkanımıza ve ekibine Cenab-ı Hakk’tan sıhhat ve güç diliyoruz. Bu hizmetleri fazlasıyla hak eden Başiskele halkının da ne kadar şanslı olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. Başiskele’nin inanın her mahallesinde kaliteli ve güzel hizmetler yapılıyor. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. En güzel cevabı halk veriyor. Cenab-ı Hakk hizmetlerinizi daim etsin. Dualarımız sizinle. Allah Başiskelemizi bu hür gök kubbemizin altında daha güzel günler nasip etsin. Parkımız hayırlı olsun.

ÖZAK: KOCAELİ’DEKİ YEŞİL ALANLARDA YÜZDE 5 BİN ARTIŞ VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, “Başiskele’de büyük bir değişim var. Kocaeli’nin tamamında büyük bir değişiklik var. Bizler inancımız gereği, düşüncemiz gereği komşuluk ve mahalle kültürünün geliştirilmesinden yana hizmet anlayışı içerisindeyiz. Ben başkanımızı bu yönde yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Bakın 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizde bu kent gri bir kentti. Bu kentin denizine bile yaklaşmakta insanlar çekiniyorlardı. Kapkara son derece kötü kokan bir denizimiz vardı. O dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız hepimizin önüne bir vizyon koydu. Dedi ki, bu kent sosyal donatılarıyla yaşanabilir bir kent haline gelecek dedi. Ve bismillah diye göreve başladık. Bakın vereceğim rakamlara lütfen dikkat edin;2004 yılından bu yana Kocaeli’nin nüfusu yüzde 35 arttı. 1 milyon 250 binden, 1 milyon 850 bine çıktı. Yüzde 35 civarında bir artış var. Ancak yeşil alanlardaki artışı söyleyeceğim size yaklaşık 50 kat yüzde 5 bin bir artış var. Bugün itibariyle Kocaeli’deki yeşil alanlar yaklaşık olarak 25 milyon metrekareyi bulmuş.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarını ardından Başiskele Müftüsü Abdulsamet Erkul’un duasıyla Mevlana Parkı dualarla açıldı.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım