HABERLER
Ücretsiz Diyetisyen Hizmetiyle Başiskeleliler Formda
Orjinal Resim
5.02.2019 17:31:04

 

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ücretsiz sunduğu diyetisyen hizmetiyle Başiskeleli vatandaşlar forma giriyor ve formda kalıyor.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Sağlıkta Yıldız” Başiskele'de yaşayan vatandaşların sağlığına büyük önem veriyor. Bu kapsamda Başiskele Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu ücretsiz spor merkezlerine ve diyetisyen hizmetlerine vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Özellikle kilo problemi olanların ve sağlıklı beslenme ile sağlıklı bir yaşam sürmeyi hedefleyenlerin imdadına Sağlık İşleri Müdürlüğü diyetisyen ekibi yetişiyor. Başiskele Belediyesi’ne bağlı spor merkezleri, semt konakları ve belediyenin ana hizmet binasında hizmet veren uzman diyetisyenler, Başiskeleli’lerin formda kalmalarına destek oluyor.

UZMAN KONTROLÜNDE DİYET

Sağlıklı İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan iki uzman diyetisyen, her gün onlarca vatandaşa doğru beslenme ile ilgili danışmanlık veriyor. Sunulan hizmette, vatandaşın vücut yağ kütlesi de özel cihazlar ile ölçülüyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen vatandaşlar için kişiye özel beslenme programı hazırlanıyor. Gelen vatandaşların yüzde 90'ını kadınlar oluştururken, erkek vatandaşlar da kilolarını kontrol altına almak için bu hizmete başvuruyor. Son bir yılda yaklaşık 3 bin 100 vatandaşa hizmet veren uzman diyetisyenler, Başiskele’de halkın formda kalıp sağlıklı bir yaşam sürmesine destek oluyorlar.

KİLO ALMAK İSTEYENLER DE BAŞVURUYOR

Uzman diyetisyenler Betül Aydın ve Fatma Şule Kılıç’ın vatandaşa ücretsiz olarak verdiği diyetisyenlik hizmetine fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların yanı sıra kilo almak isteyenler de başvuruyor. Zayıflıktan yakınan vatandaşlara da yine sağlıklı şekilde kilo almanın yollarını gösterdiklerini söyleyen Diyetisyen Betül Aydın, fazla kilonun birçok hastalığa da davetiye çıkardığını ifade etti. Diyetisyen Aydın, kilo problemi olan tüm vatandaşları doğru ve sağlıklı beslenme hizmetinden faydalanmaya davet etti.

4-6 YAŞ ÇOCUKLARA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ

Daha önce çocuklara yönelik hijyen eğitimi veren Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4-6 yaş çocuklara yönelik de sağlıklı beslenme eğitimleri veriyor.  Sağlıklı bir toplum oluşturma, sağlıklı nesiller yetiştirme ve ilçede yaşam kalitesini yükseltme hedefleri çerçevesinde, özellikle gıda güvenliği bilincinin yerleşmesi için okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklara eğitim veriliyor. Güvenilir gıda ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri sonucunda çocuklardan başlayarak tüm toplumda bu bilincin oluşmasını ve artırılmasını amaçlanıyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım