5 Yıllık Stratejik Plan ve 2020 Bütçesi Meclis´ten Geçti
09.10.2019 14:37:15

Başiskele Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

2020–2024 Stratejik Planı, 2020 Performans Programı ve 2020 Gelir–Gider Bütçesi’nin yer aldığı 3 gündem maddesinin değerlendirildiği toplantıya meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda 8 Ekim Salı günü saat 15:00’te başlayan meclis toplantısında gündem maddelerini Başkan Vekili, Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Meclis Üyesi Hasan Numan Tonka sundu. Gerçekçi, reel bir plan ve bütçe oluşturduklarını ifade eden Tonka, plan ve bütçelerin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan M. Yasin Özlü de mecliste yaptığı konuşmada, “Başiskelemiz’e en iyi hizmeti sunabilmek için en gerçekçi, en ideal plan ve bütçeyi hazırladık. Bu hazırlıkta en önemli önceliğimiz kaynaklarını etkin ve verimli kullanan bir anlayış ışığında plan oluşturmaktı. Sürdürülebilirlik, insan, toplum ve çevre kavramları üzerinde duran odağına gönül belediyeciliğini koyan bir stratejik plan çalışması gerçekleştirdik. Bu kapsamda da uzun soluklu bir çalışma kaydeden ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçemize hizmet etmek adına var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. 2020 yılı bütçemiz dahil olmak üzere meclisimizde aldığımız tüm kararların Başiskelemiz'e, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 3 gündem maddesi tek tek oylandı. Başiskele Belediyesi’nin 2020–2024 Stratejik Planı, 2020 Performans Programı ve 2020 Gelir–Gider Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Başiskele Belediyesi’nin yeni stratejik planları kapsamında oluşturduğu vizyonu ve misyonu ise şu şekilde:

Misyonu; “Yerel ve ortak ihtiyaçları; önce insan memnuniyetini gözeterek, bilim ve teknoloji ışığında, çevreyi, doğayı önemseyen, yaşanılabilir yeni nesil belediyecilik anlayışıyla yönetmek.

Vizyonu; “Başiskelemizi gönül belediyeciliği anlayışı ile huzur, refah ve memnuniyeti yüksek bir cazibe merkezi haline getirmek”