HABERLER
Başkan Özlü´den Anlamlı Günde Anlamlı Ziyaret
Orjinal Resim
6.12.2019 11:36:47

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan M. Yasin Özlü, Başiskele Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Selmin Zeynep Martı’yı Karşıyaka Mahalle Muhtarlığı binasında ziyaret etti.

5 Aralık 1934 tarihinde "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı" veren yasanın kabul edilmesiyle dünyada ilk kez kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen bu anlamlı gün ülkemizde ve dünyada Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor. Başkan Özlü, "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı" verilişinin 85. yıl dönümünde Karşıyaka Mahalle Muhtarlığı yapan Selmin Zeynep Martı’yı ziyaret ederek 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.

Başkan M. Yasin Özlü ziyarette yaptığı açıklamada, “Belediyemizin çözüm ortağı, demokrasimizin mihenk taşı muhtarlarımızdan olan ilçemizin tek kadın muhtarı Selmin Zeynep Martı’yı bu anlamlı ve özel günde ziyaret ettik. Türkiye'nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in izinden giderek muhtarlık seçimlerine giren Selmin Zeynep Martı muhtarlık sorumluluğunu başarılı bir şekilde yürüterek mahallemize ve ilçemize büyük hizmetlerde bulunuyor. Türk kadını, tarihimizin en eski çağlarından bu günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön koşuludur. Kadınlarımız, ailenin ve toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Kadınlarımız toplumun her alanında hayatın bir nesnesi değil, her zaman her yerde hayatın öznesidir.” diye konuştu.  

Başkan Özlü, “Bu ziyaret vesilesiyle ‘Evladım anasız büyür de vatansız büyüyemez’ diyen Nene Hatun’dan Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir fedakârlık ve kahramanlık örneği gösteren Halide Onbaşı (Halide Edip Adıvar), Şerife Bacı, Erzurum'dan İzmit'e gelerek Rum ve Ermeni çetelerine karşı mücadele eden Kara Fatma ve daha yüzlerce kadın kahramanlarımıza şükran borcumuzun nişanesi olarak kadınlarımızın demokratik hakkı olan “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın” verilişinin 85. yıl dönümünü gönülden kutluyorum.” dedi.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım