Duyuru Arşiv
15 Temmuz Yarışma Şartnamesi

15 TEMMUZ DEMOKRASI VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Konusu

Madde-1 İlkokul  Sınıf öğrencileri arasında resim dalında, ortaokul öğrencileri arasında şiir dalında ve ortaöğretim öğrencileri arasında kompozisyon dalında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konusunda yarışma yapılacaktır.

Yarışmaya Katılacaklar

Madde-2 Yarışmaya İlçe genelindeki tüm resmî / özel ilkokul sınıf öğrencileri ile  ortaokul ve ortaöğretim (lise) okullarının öğrencileri katılacaktır.

Madde-3 Eserlerde Aranacak Şartlar

İlkokul Öğrencileri Resim Yarışması Başvuru Şartları:

1. Yarışmaya Resmi/Özel İlkokul  Sınıf öğrencileri katılabilecektir.
  2. Resimler 35x50 cm boyutunda resim kâğıdına yapılacaktır.
  3. Resimler renkli resim tekniği ile yapılacaktır (pastel, sulu boya, guaş boya… vb.)
  4. Her öğrenci yarışmaya en fazla bir (1) eserle katılacaktır.
  5. Resimlerin ön yüzüne herhangi bir bilgi yazılmamalıdır.
  6. Her öğrenci resimlerin arkasına şu bilgileri yazmalıdır.
  7. Yarışmaya katılacak eserler başka bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Ortaokul Öğrencileri Şiir Yazma Yarışması Başvuru Şartları:

1. Yarışmaya Resmi/Özel  Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz katılabilecektir.
  2. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konusunu yansıtan temalı şiirler yazılmalıdır.
  3. Şiirler öncelikle özgün olarak ana temaya uygun olarak yazılacaktır.
  4. Eserler bilgisayarda Word formatında A4 boyundaki kâğıda, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı olarak yazılacaktır. Serbest el yazısı da yazabilir. Eserlerin 2 sayfayı geçmemesi gerekmektedir.
  5. Her öğrenci yarışmaya en fazla bir (1) eserle katılacaktır.
  6. Yazım ve noktalamaya dikkat edilmelidir. Yazım ve noktalama puanlamaya dâhildir.

Ortaöğretim Öğrencileri Kompozisyon Yazma Yarışması Başvuru Şartları:

1. Yarışmaya Resmi ve Özel (Lise)  Ortaöğretim okullarımızın 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri katılabilecektir.
  2. Kompozisyonlar  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu olmalıdır.
  3. Eserler bilgisayarda Word formatında A4 boyundaki kâğıda, Times New Roman yazı tipi ile 12 punto ve 1,5 satır aralıklı olarak yazılacaktır. Serbest el yazısı da yazabilir. Eserlerin 2 sayfayı geçmemesi gerekmektedir.
  4. Yarışmaya katılacak öğrenciler, ek-1’de yer alan öğrenci adı-soyadı, okulu, sınıfı, adres ve telefon bilgilerinin yer aldığı taahhüt formunu doldurarak imzalayacaklardır.
  5. Her öğrenci, yarışmaya en fazla bir (1) eserle katılacaktır.
  6. Yarışmaya katılacak eserler başka bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Ödüller:

Resim/Şiir/Kompozisyon dallarının her birinde 1.ye bisiklet, 2.ye bluetooth kulaklık, 3.ye akıllı saat ve belediyeden sürpriz hediyeler verilecektir.

Başvuru

Tüm Okullarda eğitim öğretim gören öğrencilerin yaptıkları eserleri 13 Temmuz 2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar

kultur@basiskele.bel.tr adresine veya

0533 200 41 99 numaralı whatsap hattına göndermeleri gerekmektedir.

Ödüller 15 Temmuz günü düzenlenen programla sahibine kavuşacaktır.

Göndereceğiniz tüm eserler ile birlikte aşağıdaki bilgileri de doldurarak başvurmanız gerekmektedir.

İLÇESİ

Öğrencinin: