HABERLER
EcoBaşiskele ile Geri Dönüşüm Hareketi Başladı
Orjinal Resim
27.01.2023 17:07:33

Başiskele Belediyesi ve Başiskele Kent Konseyi ortaklığında EcoBaşiskele projesiyle yeni bir geri dönüşüm hareketi ilçe genelinde başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde sürdürülen “Sıfır Atık Seferberliği”ne Başiskele Belediyesi destek vermeye devam ediyor. Geri dönüştürülebilir tüm atık malzemelerin çevreyi kirletmeden kaynağında toplanıp yeniden ülke ekonomisine kazandırılmasını sağlayan Sıfır Atık Seferberliği projesine destek olarak ilçede hayata geçirilen EcoBaşiskele Hareketi ile Başiskele’nin doğal güzellikleri ve dünyamızın ekosistemi korunuyor.

TÜM KAMU KURULUŞLARI VE STK’LAR İLE KOORDİNELİ İŞLER

Başiskele’nin doğal güzelliklerinin ve toplum sağlığının korunması adına kentte temizlik çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren Başiskele Belediyesi, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, vakıflar, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışarak doğayı ve çevreyi koruyor.

ÇÖP DEĞİL, GERİ DÖNÜŞÜM

Başiskele Belediyesi ve Başiskele Kent Konseyi tarafından hazırlanan EcoBaşiskele projesi kapsamında ilk önce kent sakinlerine hitaben geri dönüşümü teşvik eden tanıtım mektupları ilçe genelindeki pilot sitelere dağıtılmaya başlandı. Başiskele Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Kahraman Aytekin ve yönetimi ilçede belirlenen siteleri tek tek gezerek yazılan mektubu kent sakinlerine bizzat teslim ederek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Geri dönüşümün önemine vurgu yapılan mektupta vatandaşlara tüm geri dönüştürülebilir atıkların (ambalaj atıkları, pet ve cam şişeler, plastikler, tıraş bıçakları, kâğıtlar, pipetler vb.) kaynağında yani evin mutfağından ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması konusunda duyarlılık gösterilmesi istendi.  

İLK ETAPTA BEKLENENDEN FAZLA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR MALZEME ÇIKTI

Yakın zamanda başlatılan EcoBaşiskele Hareketi ile 15 pilot siteye dağıtılan proje tanıtım bilgilendirmesi ile kent genelinden daha fazla geri dönüşüm malzemesinin evlerden toplandığı gözlemlendi. Atıkları evlerden ayrıştırma bilinci oluşturmayı öncelikli hedef olarak belirleyen EcoBaşiskele projesinin, çevreyi korumak ve kaynaklarımızı doğru kullanmak amacıyla kent genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. Sitelerin yanı sıra diğer kent sakinlerinin de aynı hassasiyetle projeye desteği giderek artıyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım