Yüksek Kesimlerde Karla Mücadele Başladı
1.02.2023 12:11:10

Başiskele’de beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili olurken Başiskele Belediyesi, kar yağışı ile yaşamın olumsuz etkilenmemesi için karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte tuz stoklarını ve karla mücadele programını aylar öncesinden hazır hale getiren Başiskele Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sonrası teyakkuzda bekleyerek günün ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalara başladı.

Başiskele Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, kentin yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi ve vatandaşların hiçbir şekilde mağdur olmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak ana arterleri kardan ve buzlanmadan korudular.

45 ARAÇ VE 130 PERSONELLİK KAR TİMİ

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde geçen kış mevsiminde başarılı çalışmalara imza atan Karla Mücadele ekipleri, bu kış da canla başla, gece gündüz demeden vatandaşların hizmetinde olacak.

Başiskele Belediyesi Karla Mücadele Programı kapsamında; 12 adet JCB kepçe, 7 adet tuz atma kamyonu, 2 adet yedek tuz atma kamyonu, 4 adet greyder, 2 adet loder, 2 adet kar küreme bıçaklı kamyon, 2 adet ekskavatör, 6 adet sokakları tuzlamak için kamyonet, 8 ekip takip aracı ve toplamda 130 personel görev yapacak. Gece ve gündüz olarak vardiyalı çalışacak ekipler Bahçecik, Yuvacık, Yeniköy, Kullar, Döngel ve Kalıcı Konutlar ekibi olarak 6 bölgede karla mücadele edecekler.

KIŞ BOYUNCA TEYAKKUZDA OLACAKLAR

Başiskele’de karla mücadele konusunda başarılı çalışmalar sergileyen Başiskele Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen veriler doğrultusunda ilçe merkezi ve kentin yüksek kesimlerinde trafikte hiçbir aksaklığa izin vermemek için kış boyunca teyakkuzda olacak.

KarlaMucadele2_01022023121106-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
KarlaMucadele3_01022023121106-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim