HABERLER
Psikolojik Danışmanlık ve Diyetisyenlik Hizmetleri Yeniden Başlıyor
Orjinal Resim
4.06.2020 12:19:15

Başiskele Belediyesi, Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine ara verdiği ücretsiz psikolojik danışmanlık ile sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik hizmetlerine yeniden başlıyor.

Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü ilk günden beri toplum sağlığı için büyük çaba gösteren ve başarılı çalışmalara imza atan Başiskele Belediyesi, geçici bir süre ara verdiği hizmetlere “Kontrollü Sosyal Hayatta” normalleşme adımları çerçevesinde gerekli tedbirleri alarak kaldığı yerden devam edecek.

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Birimi’ne bağlı uzman psikolog ve diyetisyenler eşliğinde verilen psikolojik danışmanlık ile sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik hizmetleri 08 Haziran Pazartesi gününden itibaren yeniden vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Başiskeleli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sağlık İşleri Birimi’nin ücretsiz hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0262 343 24 85 numaralı telefonu arayarak randevu almaya başladılar. Vatandaşların randevuya gelirken maske takmasına ve sosyal mesafeye uyulmasına özen gösterilmesi hatırlatıldı.

7’DEN 77’YE HERKESE ÜCRETSİZ DESTEK

Başiskeleli hemşehrilerinin sağlığına büyük önem veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde “sosyal belediyecilik” anlayışıyla yürütülen sağlık hizmetleri ihtiyaç duyan 7’den 77’ye herkese ücretsiz veriliyor.

Koronavirüs salgınının psikolojik etkisinin azaltılması başta olmak üzere Başiskeleliler’in her türlü psikolojik rahatsızlıklarının tanısı ve tedavisi, henüz ortaya çıkmamış sorunlarının önlenmesi uzman psikolog tarafından ücretsiz olarak sağlanıyor. Çocukların çocukluk dönemi sorunları, ergenlik dönemi sorunları, dikkat ve konsantrasyon, okul dönemi problemleri, depresyon, panik bozukluğu, travma sonrası stres bozuklukları, kişilerarası iletişim bozukluğu gibi bir çok konuda bireylere danışma ve rehberlik yapılıyor.

UZMAN KONTROLÜNDE DİYET

Sağlık İşleri Birimi bünyesinde bulunan 2 uzman diyetisyen, yeni dönemde de her gün onlarca vatandaşa doğru beslenme ile ilgili danışmanlık hizmeti verecek. Sunulan hizmette, vatandaşın vücut yağ kütlesi özel cihazlar ile ölçülüyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen vatandaşlar için kişiye özel beslenme programı hazırlanıyor.  

Diyetisyenlik hizmetine fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların yanı sıra kilo almak isteyenler de başvurabiliyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım