HABERLER
Başiskele Mehmed Akif Ersoy Camii Dualarla İbadete Açıldı
Orjinal Resim
5.04.2021 14:16:39

Başiskeleli hayırseverler tarafından yaptırılan Başiskele Mehmed Akif Ersoy Camii dualarla açıldı.

Başiskele Yeşilyurt Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı Buket Sokak’ta inşa edilen cami 2 Nisan Cuma günü ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen törenle ibadete açıldı.

Açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Şahin Talus, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP İlçe Başkanı Serkan Günaydın, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İsmail Gülşen, Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Geçmiş Dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Geçmiş Dönem Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Mehmed Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammed Karaosmanoğlu başta olmak üzere ilçe protokolü, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen açılış töreni Tınaztepe Çinili Camii Müezzin Kayyımı Sami Altınkayık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Başiskele Mehmed Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhammed Karaosmanoğlu kürsüye çıkarak açılış konuşmasını yaptı ve caminin yapılış sürecini anlatarak caminin yapımında emeği olan herkese teşekkür etti.

İSMAİL GÜLŞEN: CAMİLER İSTİKLALİMİZİN NİŞANESİDİR

Karaosmanoğlu’nun ardında kürsüye çıkan Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İsmail Gülşen yaptığı konuşmada camilerin ve Cuma namazlarının Müslüman beldelerin nişanesi olduğunu ifade ederek, “Camiler, ibadethaneler bizim istiklalimizin nişanesidir. Sütçü İmam, ‘İstiklal olmadan Cuma Namazı olmaz. Bu Fransız bayrağı bizim kalemizde olduğu müddetçe Cuma namazımızı kulamayız.’ deyip Türk halkını Fransızlar’ın işgaline karşı teşvik etmiştir. İstiklalin işareti ibadet ve camilerimizdir. Bu camilerimize sahip çıkmamız lazım. Camilerimiz sadece bina değil. Mehmed Akif Ersoy, İstiklal Marşımız’da ‘Ruhumun senden İlâhî şudur ancak emeli, değmesin ma’bedimin göğsüne nâmahrem eli; bu ezanlar ki şehâdetleri dinin temeli, ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli.” diyor. Bu ezanlarımızın inlememsi için gönlümüzde de çocuklarımızda da ailemizde de çevremizde de İslam’ın emirlerine ve camilerimize sahip çıkarak camilerimizin fonksiyonunu artırmamız gerekir.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: “CAMİYE RUH VEREN İÇERİSİNDE YAPILAN İBADETTİR”

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ise yaptığı konuşmada, “Binaya ruh veren temelindeki harç değil, onun içerisinde yapılan hizmetler ve ibadetlerdir. Biz Müslümanlar bir araya gelerek Allah’ın evlerini inşa ediyoruz. Ama bunu yaşatacak İslam’a ve insanlığa güzel hizmetler sunmak için bu güzel camilerimize sahip çıkmalıyız. Gerçek manada yaptığımız camilerimize ruh verebilmek için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Ben inanıyorum ki bu bölgedeki hemşehrilerimiz de bu eserimize bu güzel camimize sahip çıkacak, içlerini dolduracaklardır.” diye konuştu.

Başkan Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu camimiz 4 yıllık süreçte çok büyük emek gördü. Hemşehrilerimizin, milletimizin camimizde çok büyük katkısı var. Bizden önce Başiskele’ye hizmet eden Hüseyin Ayaz Bey’in de katkısı var. İbrahim Karaosmanoğlu Başkanımızın emeği var. Bugün bu açılışımıza kendilerini davet ettik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar geldiler ve aramızda bulundular. Son iki yıldır da bizler hizmet ediyoruz. Bize de ne görev düştüyse elimizden geldiğince yapmaya gayret gösterdik ve bize düşen görevleri yaptık. Ama emeği çok daha büyük olan insanlar var. Başta ismi bizde mahfuz olan hayırsever büyüğümüze, işleri sıkı takip eden Hidayet Yavuz abiye ve Muhammed abiye teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İlçemizin çok çabuk büyüyen ve gelişen, en kalabalık mahallelerimizden biri olan Yeşilyurt Mahallemiz’de bu güzel eseri yapan herkese, emeği geçen tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler her hafta böyle güzel eserlerin açılışıyla bir arada olacağız. Önümüzdeki hafta ilçemizde yine çok güzel bir camimizin, Karadenizliler Merkez Camii’nin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.”

KAYMAKAM GÜLTEKİN: “CAMİLERİ YAPTIRANLAR SESSİZ ÇOĞUNLUKTUR”

Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin ise kürsüde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Camileri yaptıranlar sessiz çoğunluktur derler. Öncelikle bu güzel camimizi yaptıran Başiskeliler’e çok teşekkür ediyorum. Son zamanlarda gördüğüm mimarisiyle, iç donanımıyla en muntazam camilerimizden bir tanesi. Başkanımız Yasin Özlü’nün söylediği gibi bu camimize emeği geçen çok. Hikayesi uzun. Bu noktadan sonra camimizi müftülük olarak devralıyoruz ve bu noktada hem ibadet hem de içerisinde verilecek eğitim, bilgilendirme gibi fonksiyonların gerçekleştirilmesi konusunda gayret göstereceğimizi beyan etmek istiyorum. Camimizin içi, avlusu, minareleri, donanımıyla gerçekten çok güzel ve gurur duyulacak bir camimiz. Bizler de bu devraldığımız camimizde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için büyük gayret göstereceğiz.”

YAŞAR ÇAKMAK: GÜZEL BAŞİSKELE’YE ÇOK KIYMETLİ ESER

Açılış töreninde son olarak kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise, çok kıymetli bir eserin açılışında bulunmaktan dolayı çok bahtiyar olduğunu söyleyerek şu konuşmayı yaptı:

“Kocaelimiz’in en güzel ilçelerinden biri olan Başiskelemiz’de kısa bir sürede çok güzel, çok kıymetli bir eser vücuda gelmiş. Başlangıcından bugüne kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Burada bundan sonra cemaatimize iş düşüyor. Bu muhteşem eserin içini doldurmak, sabah ve yatsı namazlarında başta olmak üzere cemaatimizin görevi. Çocuklarımız cami avlusunda koşsunlar oynasınlar, Kur’an-ı Kerim öğrensinler. Burası bu mahallemizin merkezi olsun inşallah. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın Ankara’da bir vazifede olduğu için aramızda bulunamadı. Onun da selamını sizlere iletiyorum. Rabbim bizleri bu güzel Cuma gününde buluşturduğu gibi, Cennet’inde de buluştursun inşallah.”

DUALARLA HİZMETE AÇILDI

Pandemi dolayısıyla açılış konuşmalarının kısa tutulduğu törende Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol’un yaptığı duaların ardından açılış kurdelası besmele çekilerek hep birlikte kesildi ve Başiskele Mehmed Akif Ersoy Camii ibadete açılarak cemaatine kavuştu.

Yaklaşık 2000 metrekare alan üzerine inşa edilen cami, 2 kubbeli, revaklı (üstü kapalı) avlu özellikleriyle Başiskele’nin en güzel ve en görkemli camilerinden biri olarak vatandaşların hizmetinde olacak. 

l Fotoğraflar
 
ismailgulsen_05042021141635-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
MehmedAkifCamiAcilis1_05042021141635-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim
MehmedAkifCamiAcilis2_05042021141635-6_1024_768.jpeg Orjinal Resim
MehmedAkifCamiAcilis3_05042021141635-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
MehmedAkifCamiAcilis4_05042021141635-8_1024_768.jpeg Orjinal Resim
muhammedkaraosmanoglu_05042021141635-9_1024_768.jpeg Orjinal Resim
YasarCakmak_05042021141635-10_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım