HABERLER
Aile Danışmanı Saliha Erdim Başiskeleliler ile Buluştu
Orjinal Resim
30.11.2021 16:10:03

Başiskele Belediyesi, sosyal sorumluluk anlayışıyla Başiskeleliler’e yönelik kültürel ve sosyal etkinliklerine devam ediyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün geçen hafta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte 2022 yılını Başiskele’de “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan ettiklerini açıkladıktan sonra gelecek yılın temelleri atılmaya başlandı. Başiskele Belediyesi, “Konumuz Aile” sloganıyla Başiskele’de ilk olarak Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim’i misafir etti.

YOĞUN KATILIM

Yeniköy Kültür Merkezi Ahmet Özel Çok Amaçlı Tiyatro Salonu’nda dün akşam gerçekleşen söyleşiye olumsuz hava koşullarına rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak yapılan söyleşi öncesi girişlerde katılımcılara HES Kodu sorgulaması yapıldı.

SALİHA ERDİM: “AİLE DÜNYAYA GELMENİN EŞİĞİ, İNSAN OLMANIN BEŞİĞİDİR”

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de katılım gösterdiği söyleşiye ailenin çocuk eğitiminde ve toplumun huzuru ve gelişiminde en büyük faktör olduğunu vurgulayarak başlayan Saliha Erdim, salonu dolduran katılımcılara aile huzuru konusunda çok önemli bilgiler aktardı.

Ailede süren yaşantıdan en çok etkilenenlerin hiç şüphesiz ki çocuklar olduğunu ifade eden Erdim, çocukların sağlıklı gelişimi, mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini söyledi. “Aile, dünyaya gelmenin eşiği; insan olmanın beşiğidir.” diyen Erdim, “Çocuklar ömrü hayatınca öğrenebileceği bilgilerin temelini ailede atıyor. Yapılan araştırmalara göre 0-3 yaş aralığındaki bir çocuk, bir insanın ömrü boyunca öğrenebileceğinden daha çok şeyi öğreniyor. Özellikle 0-7 yaş grubu çocukların öğrenme biçimi görme. O yüzden biz eğitimciler olarak anne ve babalara çocuğunuza birşeyler öğretmek için söylemeyiniz, yaşayarak öğretiniz. Çocuğunuz sizde o davranışı görsün ki öğrensin. Çocuğunun nasıl olmasını istiyorsan öyle davran.” dedi.

“SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI YUVA YIKAR”

Teknolojinin ve sosyal medyanın aşırı ve gereksiz şeylerde kullanılmasının aile üzerine olumsuz etkilerinden bahseden Uzman Aile Danışmanı Saliha Erdim, teknoloji ve sosyal medya bağımlılığından bir an önce ailelerin kurtulamaması halinde yuvalarının yıkılabileceğini söyledi.

“SEVDİĞİNİZE ONU SEVDİĞİNİZİ HEMEN SÖYLEYİN”

Mutlu ve huzurlu ailenin en büyük kuralının paylaşım olduğunu vurgulayan Erdim, “Ölüm vakti gelmeden her an sevginizi paylaşın. Eşinize, çocuklarınıza zaman mekan ayırmaksızın kendilerini sevdiğinizi söyleyin.  Sevginizi onlara her daim söyleyin ve hissettirin.” diyerek salondaki davetlilere yaşamsal tecrübelerini anlattı.

BAŞKAN ÖZLÜ: “2022 KADIN VE AİLE YILI”NIN TEMELİNİ SAĞLAM ATTIK

Saliha Erdim’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de bir konuşma yaparak, “Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak işlemeye karar aldık. Ama biz buna kış aylarında başladık. İlk programımızdı bu. Ne kadar doğru bir konuk ve konuya karar verdiğimizi tekrar burada müşahede ediyoruz. Başiskele’mizde 2022 Kadın ve Aile Yılı’nın temellerini sağlam attığımızı düşünüyoruz. Katılımlarından dolayı başta Saliha Erdim hanımefendiye ve siz değerli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Söyleşi, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün Saliha Erdim’e çiçek ve BAŞKEM ürünlerinden bir hediye takdim etmesi ve ardından düzenlenen imza töreniyle son buldu.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım