HABERLER
Başkanımız M. Yasin Özlü’den 23 Nisan Mesajı
Orjinal Resim
22.04.2024 15:48:55

Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 104. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Özlü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1920, aziz Türk milletimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Birinci Dünya Savaşı sonrası milletimizin özgürlüğüne ve istikbaline prangalar vurmak isteyen emperyalist güçlere karşı dik duran aziz milletimizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz bu tarihte açılmıştır. Cumhuriyetimizin ve milli iradenin teminatı olan Gazi Meclisimizin açılış günü, daha sonra Kurtuluş Savaşı’nda yetim ve öksüz kalan yoksul çocukları da sevindirmek amacıyla Türkiye’nin ilk milli bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve bütün dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel gün geçmişten günümüze bayram havasında devam etmektedir.  Türkiye Cumhuryeti’mizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı’nda, 104 yıl önce açılan  Türkiye Büyük Millet Meclisi millet iradesinin teminatı olmaya devam ederken, geleceğimizin hazinesi ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımız Türkiye Yüzyılı’nın yeni mimarları olacaktır. Bu noktada gelecek nesillerimize olan güvenimiz tamdır. 

Başiskele Belediyesi olarak Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile gelecek nesillerimize yılın 365 günü hizmet etmeye, onların gönüllerine dokunmaya devam ediyoruz. Spordan sanata, bilimden teknolojiye, kültürel hayattan sosyal hayata çocuklarımızın her anında yanında olmaya çocuklarımızı, evlatlarımızı, geleceğe hazırlıyoruz. Genc-i Âlâ modelimiz 3 önemli ödüle layık görülmesi çocuklarımıza verdiğimiz önemin ve değerin sözde değil özde olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdik. 

Gelişime, yenilikçi düşünceye, ahlâk odaklı, akılcı yaklaşıma sahip, geleceğe yön verme arzusu taşıyan, tarihini, kültürünü ve manevi değerlerini bilen yeni nesiller yetiştirmek için, gülen yüzlerinin solmaması için durmadan yorulmadan çalışmaya, güzel işler üretmeye devam edeceğiz. İlçemizdeki çocuklarımızın doyasıya bu güzel bayramı yaşaması ve gülümsemeleri için 23 Nisan Salı günü Başiskele Sahili’nde 23 Nisan Çocuk Festivali düzenleyeceğiz. Tüm çocuklarımızı aileleriyle birlikte bu etkinliğimizde görmekten mutluluk duyacağım.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor,  sağlıklı, mutlu ve güzel bir gelecek diliyor, gönül coğrafyamızda bombalar altında yaşayan çocukların huzura ve feraha kavuşmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve Gazi Meclisi’mizde görev alan tüm mebuslarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım