HABERLER
HER DAİREYE BİR OTOPARK VE AĞAÇ ŞART
Orjinal Resim
3.10.2016 12:09:59

ŞİMDİNİN PLANLI BAŞİSKELESİNDEN,  GELECEĞİN HUZURLU NESİLLERİNE YATIRIM

Personeli, halkı ve yatırımcısı ile birlikte çevre ve doğaya büyük önem veren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz modern yaşam alanlarının oluşmasıyla, çevreyi daha yaşanabilir tutmanın ve yeşili korumanın önemine dikkat çekiyor.

Konumu ve Doğası ile yıldız kent Başiskele’de ağaçlandırma çalışması gerçekleştiren, park ve bahçelerde bitkilendirme faaliyetlerini sürdüren, yeşil alanların daha sağlıklı kalması için bakım çalışmalarını ihmal etmeyen Başiskele Belediyesi imar planları dahilinde gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ilçe bırakmayı hedefliyor. Adeta kentin vitrini, aynı zamanda kent insanlarının yaşam alanı olan cadde ve sokaklarda da birtakım düzenlemeler yapan Başiskele Belediyesi geleceğe dönük çalışmalar kapsamında şimdiden bazı önlemler alıyor. Bu alınan önlemlerin başında da gelişigüzel sokaklara park edilen araçlara otopark yapılması şartı yer alıyor. 

HER DAİREYE BİR OTOPARK VE AĞAÇ ŞART

Bu yönde yapılan çalışmalar kapsamında 2015 yılının başından bu yana her daireye bir otopark ve ağaç dikme zorunluluğu getiren Başiskele Belediyesi bu yönetmeliği kararlılıkla uyguluyor. Bu kapsamda daire ve işyeri sahipleri toplamda 5658 ağaç diktiler.

Yönetmelik kapsamında daire sayısınca otoparkı olmayan binalara inşaat ruhsatı verilmezken, iskân aşamasında projedeki otopark düzenlemesi kontrol edilerek, bağımsız bölüm sayısınca tercihen ıhlamur ağacı dikmek koşulu ile iskân veriliyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım