HABERLER
Deprem Şehitlerimiz Başiskele´de Rahmet ve Dualarla Anıldı
Orjinal Resim
19.08.2019 09:22:03

Başiskele her yıl olduğu gibi bu yıl da 17 Ağustos Deprem Şehitlerini unutmadı.

Başiskele Belediyesi ve Başiskele İlçe Müftülüğü’nün işbirliğiyle, cami dernekleri, imam-hatiplerin ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen ve Başiskele’de geleneksel hale gelen 17 Ağustos Deprem Şehitleri'ni Anma Programları geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 5 ayrı bölgede gerçekleşti.

Deprem Şehitlerimiz için ilk anma programı, 15 Ağustos Perşembe günü Kullar Merkez Camii’nde akşam ve yatsı namazı vakitleri arasında gerçekleştirildi. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'nün de katıldığı programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve hep birlikte dualar edildi. Deprem şehitlerimiz için 17 Ağustos Cumartesi günü ise öğle namazı sonrası Bahçecik Merkez Mezarlığı’nda, ikindi namazı sonrası Yeniköy Merkez Mezarlığı’nda, akşam namazı sonrası Yeşilyurt Mahallesi Merkez Camii ve Altınkent Mahallesi Merkez Camii’nde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar ile gerçekleşti. Başiskele'de o gün hava muhalefeti olmasına rağmen vatandaşlar anma programlarını kaçırmayıp, dualara eşlik etmeye özveriyle katılım sağladılar. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, yakınlarının kabri başında dualar ederken duygu dolu anlar yaşadılar. Başiskele Belediyesi, program sonunda vatandaşlara ikramlarda bulundu.

BAŞKAN ÖZLÜ: DEPREM ŞEHİTLERİMİZİ HEP BİRLİKTE RAHMETLE ANDIK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, düzenlenen anma programları sonrası yaptığı açıklamada, “Asrın Felaketi olarak gördüğümüz 17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden tam 20 yıl geçti. Ama yaşanan acılar hala taze. 17 Ağustos Deprem Şehitlerimizi bu yıl da unutmadık. Şehitlerimizi rahmetle anmak için Başiskele Müftülüğümüz ile birlikte anma programları düzenledik. Depremde yakınlarını kaybetmiş hemşerilerimizle birlikte deprem şehitlerimizi ve tüm Ahiret'e irtihal etmiş yakınlarımızı rahmetle ve dualarla andık. Allah böyle felaketleri milletimize bir daha yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım