Duyuru Arşiv
Kitaphane Kuralları

BAŞİSKELE BELEDİYESİ

KİTAPHANE KURALLARI

        

Kitaphane hizmetlerinden yararlanmak için kütüphaneye üye olmak gerekir. Başkasının adına ya da kimliği ile üyelik ve ödünç verme işlemleri yapılamaz.

Üyelik ve ödünç verme işlemleri, T.C. Kimlik Kartları ve Pasaport ile yapılabilir. Üye kodu; TC Kimlik Numarası, şifre; TC Kimlik Numarasının son 4 rakamıdır.

Ödünç alınan materyallerin, zarar görmeden ve belirtilen zamanda iade edilmesi, kullanıcının sorumluluğundadır.

Üyeler bir defada en fazla iki adet kitabı 15 gün süreyle ödünç alabilir.

Kullanıcılar ödünç aldıkları materyallerin iade etme tarihlerini takip etmekle yükümlüdürler. İadesi geciken her bir materyal için geciktirilen gün kadar kitap alamama cezası uygulanır.

Ödünç verme hizmetlerinde, Kitaphane Otomasyon Sistemi kayıtları esastır.

Kaybolan, iade edilmeyen ya da zarar gören yayın-materyal için kullanıcı aynısını sağlamakla yükümlüdür. Yayının piyasada aynısı bulunmaz ise yeni baskısı veya kitaphane yönetimi tarafından belirlenen eşdeğer başka bir yayın-materyal kullanıcı tarafından sağlanır.

Kitaphane materyallerine ve eşyalarına herhangi bir şekilde zarar veren kullanıcılar hakkında Türk Ceza Kanunu’na göre işlem yapılması için gerekli işlem başlatılır.

Kullanıcılar kitaphane görevlilerinin uyarılarına uymakla yükümlüdür. Kitaphane kurallarına uymadığı tespit edilen kullanıcıların kitaphane üyelikleri 6 ay süre ile dondurulur.

Kitaphanemiz 7/24 kamera sistemi ile izlenmektedir.

Kitaphane içerisinde sigara içilmez; yiyecek ve içecekle (su hariç) yayın koleksiyonun bulunduğu salonlara girilemez.

Kitaphane içerisinde cep telefonları sessiz moda alınmalı veya kapalı tutulmalıdır.

Kullanıcılar kendi eşyalarından sorumludur. Kaybolan ya da çalınan eşyalardan Kitaphane Yönetimi sorumlu tutulamaz.

Kitaphane içerisinde yüksek sesle konuşulmaz ve belirtilen alan dışında grup çalışması yapılamaz.

Kitaphane içerisindeki oturma alanları rezerve edilemez ve en fazla 15 dk boş bırakılan oturma alanı başka bir kullanıcıya kitaphane yönetimince devredilebilir.

Üyelik formunda belirtilen e-posta hesabı, kitaphane eğitim/etkinlik vb. duyurularda bilgilendirme amaçlı kullanılabilir.

Kullanıcıların kişisel bilgileri kimseyle paylaşılmaz. Kişisel bilgiler kitaphane otomasyon sistemi için gereklidir. Sadece kaynak ödünç alma sayıları istatiksel bilgi olarak paylaşılabilir.

Toplanan kişisel verileriniz, Başiskele Belediyesi Kitaphanesinde, Başiskele Belediyesi Çocuk Kütüphanesinde, Başiskele Belediyesi Gençhanelerde ve Başiskele Belediyesi Gençlik Merkezinde sağlanan hizmetlerden (ödünç/iade) faydalanabilmeniz, hizmet ve faaliyetlerimizle ilgili öneri, şikâyet ve taleplerinize geri dönüş sağlayabilme, yasal düzenlemelerin öngördüğü ve zorunlu kıldığı hukuki yükümlülükleri yerine getirme, düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, resmi mercilerin talep ve denetimleri doğrultusunda gerekli bilgileri temin etme amaçlarıyla; 6698 sayılı Kanun’un  5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.   

                                       

                                                                                                                                                                                                                                

                                        


Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım