Evlendirme Akdi İçin Gerekli Olan Belge ve Bilgiler

EVLENDİRME AKDİ İÇİN GEREKLİ OLAN BELGE VE BİLGİLER

• Nüfus Cüzdanı Asılları ( T.C. kimlik numaralı, en son medeni hali işlenmiş fotoğraflı, on yılı aşmamış ve çok yıpranmamış olacak.)
  • Aile Hekimliğinden alınmış ve fotoğrafın üzeri doktor tarafından imzalanmış ve kaşeli  evlilik için “Sağlık Raporu”.
  • Fotoğraflar (Son altı ay içinde çekilmiş (3’er adet) Vesikalık olacaktır.

(Biyometrik Fotoğraf Olmayacaktır.)

• Başvuru yapılabilmesi için:
  • 3 adet fotoğrafla başvurmaları gerekmektedir.
  • On yedi (17) yaşını bitirmemiş olanlar için; Aile Mahkemesinden alınmış, Evlenme İzni Kararı ibraz edilmelidir. (Karar kesinleşmiş olmalıdır.)
  • On yedi (17) yaşını bitirmiş, on sekiz (18) yaşını bitirmemiş olanlar için:
  • Anne ve babasının evlendirme birimine bizzat gelerek yazılı rıza vermesi veya küçük olan eşin anne ve babasından noterden muvaffakatname getirilmelidir.
  • Yeni genelgeyle* evraklarını hazırlayıp istedikleri ilçe belediyelerinde ikamet adresi aranmaksızın akitlerini gerçekleştirebilirler.
  • Kadının daha önceki evliliği sona ermiş ise;
  • Kesinleşme tarihinden itibaren üç yüz (300) gün geçmiş olması belgelenmelidir veya Aile Mahkemesinden kesinleşmiş İddet Müddetinin kaldırılması kararı getirilmelidir.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların nikâh memurluğumuzdan ayrıca bilgi almaları gerekmektedir.
  • Nikâhtan on beş (15) dakika önce iki (2) adet şahidin hazır olması gerekmektedir.
  • Şahitlerin T.C. kimlik numaralı Nüfus cüzdanları yanında olmalı, anne, baba ve kardeş dışında kimselerden on sekiz (18) yaşını geçmiş ve nikâhı kıyılan çiftin tanıdığı kimseler olmalıdır.

BAŞİSKELE BELEDİYESİ MECLİS KARARI GEREĞİ UYGUN GÖRÜLEN NİKÂH ÜCRET TARİFESİ.

2021 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

(AİLE CÜZDAN BEDELİ 160 TL)

HAFTA İÇİ HİZMET BİNASI DAİRE İÇİ

160 TL + 50 TL