HABERLER
Başiskele’nin İlk Çocuk Kütüphanesi Açılıyor
Orjinal Resim
17.08.2021 12:26:23

Başiskele’de geleceğin hazinesi çocuklara büyük önem veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçenin ilk çocuk kütüphanesini ilçeye kazandırıyor.

İlçede çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve kütüphane ortamını sevdirmek amacıyla Başiskele’nin ilk çocuk kütüphanesi 23 Ağustos Pazartesi günü hizmete açılıyor.

Eğitimden kültüre, spordan sanata birçok alanda kentin şanslı çocuklarına yönelik hizmetlerle Kocaeli genelinde dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, Başkan Özlü’nün 2021 yılını Gençlik Yılı olarak lanse etmesiyle birlikte kentin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor.

Başiskele Belediyesi tarafından Serdar Mahallesi’nde yer alan Fatih Sultan Mehmet Parkı içerisinde atıl halde duran bina, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla restore edildi. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonrası kısa bir sürede restore edilen yaklaşık 250 metrekarelik bina modern ve nezih bir kütüphaneye çevrildi. Başiskele Çocuk Kütüphanesi’nde çocukların beğenerek okuyacağı kitaplar, raflardaki yerini aldı. İzmit Körfezi’nin eşsiz manzarasında kitap okumanın keyfini sürmek isteyen çocuklar, 23 Ağustos’ta hizmete girecek olan kütüphaneye gidebilmek için şimdiden gün saymaya başladılar.

ETKİNLİKLER VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI DA OLACAK

Çocukların büyük bir sabırsızlık ve heyecanla açılışını beklediği Başiskele Çocuk Kütüphanesi’nde kitap okumanın yanı sıra çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları da olacak. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ücretsiz olarak üye olabilecekleri kütüphanede minik kitapseverler hem zamanlarını daha kaliteli ve verimli geçirecek hem de sosyal, kültürel ve ruhsal gelişimlerine katkı sunacaklar.

l Fotoğraflar
 
CocukKutuphanesi6_17082021122612-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım