HABERLER
Doğanın Güzelliğine Estetik Dokunuşlar ile Güzel Başiskele
Orjinal Resim
7.12.2021 13:02:36

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde kentin yeşil dokusunu ve doğasını koruyan güzel işlere imza atan Başiskele Belediyesi, ilçeye 2,5 yılda 293 bin 582 metrekare yeşil alan kazandırdı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK rakamlarına göre her sene Kocaeli’nin en hızlı nüfus artışına sahip ilçelerinden biri olma özelliği taşıyan Başiskele, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusu, zümrüt yeşili ormanları ve elmas mavisi denizi ile vatandaşlar için cazibe merkezi oluyor. Başiskele Belediyesi’nin doğaya saygılı kentleşme çalışmalarıyla vatandaşların evinin ön kapısı kent merkezine, arka kapısı doğaya açılıyor.

MAVİ VE YEŞİLİN MERKEZİ

Başkan Özlü, Başiskeleliler’in teveccühü ile ilçeye ve hemşehrilerine hizmet etmeye başladığı günden itibaren seçim beyannamesinde söz verdiği gibi ilçenin yeşiline ve doğasına yatırım yaparak 2,5 yıldır geleceğe nefes oluyor. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı her geçen gün artan kente bu süreçte yaklaşık 294 bin metrekare daha yeşil alan kazandırıldı.

TOPLAMDA 243 BİN METREKARELİK İKİ MİLLET BAHÇESİ

Yemyeşil doğasıyla doğal millet bahçesi olma özelliği taşıyan Başiskele’de kentin doğal güzelliklerine ve vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren, bölge halkının doğa ile iç içe güzel vakit geçirdikleri Döngel Vadisi Millet Bahçesi 2020 yılında ilçeye kazandırılırken, kentin ikinci büyük millet bahçesi için Damlar Vadisi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Başiskele Belediyesi’nin tamamen kendi imkânlarıyla yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda oluşturulan Döngel Vadisi Millet Bahçesi’nin ardından Damlar Mahallesi Kocaorman Caddesi boyunca uzanan toplamda 150 bin metrekarelik yeşil alan üzerinde doğaya saygılı bir şekilde, hiçbir canlıya zarar vermeden Damlar Vadisi Millet Bahçesi yapımında sona yaklaşıldı. Vatandaşların ailece güzel ve keyifli vakitler geçireceği millet bahçesinde yaklaşık 600 metre bisiklet parkuru, 2 bin 500 metre yürüyüş yolu, 162 m² kum zemin üzeri voleybol sahası,  434 m² kum zemin üzerine çocuk macera parkuru, iki kuleli oyun grubu, üçlü salıncak, tahterevalli, doğaya uygun ahşap kent mobilyaları, piknik masaları, barbeküler, banklar, kütük masa-oturak takımları, çeşmeler, ahşap kuş yuvaları ve tuvaletler bulunacak.

11 MAHALLEYE 24 YENİ VE MODERN PARK

Başiskele’de ailelerin ve geleceğin hazinesi çocuklar ve gençlerin talepleri doğrultusunda mahallelerin ihtiyaçlarına uygun park ve bahçeleri de ilçeye kazandıran Başiskele Belediyesi, birçok yeni ve modern parkı da hizmete sundu. Kentin dört bir tarafında 11 mahallede 34 bin 582 metrekarelik alanda 24 yeni ve modern park yapan Başiskele Belediyesi, geleceğe yatırım yaptı.   İçerisinde çocuk oyun grupları, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, oturma grupları, kamelyalar bulunan parkları özellikle çocuklar çok beğendi.

Ayrıca belediye ekipleri, mevcut park ve bahçelerin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını da yaptılar. Çocukların daha güvenle oyunlar oynayabilmeleri için oyun gruplarının tamiri, kauçuk zeminlerinin tamamen yenilenmesi, çitlerin tamiri,  futbol ve basketbol sahalarının zeminin, kale ve pota direklerinin tamiri ve tel örgülerinin yenilenmesi gibi çalışmalarını da sürdürüyor.

SIFIR ATIK PARKI İLE GERİ DÖNÜŞÜM BİLİNCİ

Kocaeli’nin büyük bir bölümünün şebeke suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’nı sınırları içerisinde barındıran Başiskele’de su, toprak ve hava kirliliğini önlemek adına temizlik işlerine de büyük önem veren Başiskele Belediyesi, doğayı ve doğal güzellikleri korumak adına katı atıkların toplanmasına, cadde, sokak ve pazar yerleri dahil tüm ortak kullanım alanlarının temizliğini büyük bir titizlikle sürdürüyor. Ayrıca Başkan Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan Sıfır Atık (Geri Dönüşüm) Projesi kapsamında kente Sıfır Atık Parkı da kazandırıldı. Özellikle çocuklarda çevre temizliği ve geri dönüşüm bilincinin oluşturulması adına yapılan proje Kocaeli’de de bir ilk olma özelliği taşıyor.

GELECEĞE NEFES OLMAK İÇİN 4 BİN 683 FİDAN DİKİLDİ

Başiskele’de var olan yatay mimariyle, kentin doğal, tarihi ve kültürel dokusu korunarak planlara dayalı modern ve estetik bir kentleşme süreci devam ederken, ağaçlandırma çalışmaları da yapılıyor.  Başkan M. Yasin Özlü’nün “Mavi Bir Elmas, Yeşil Bir Zümrüt” olarak nitelendirdiği ilçe yüzölçümünün yüzde 59’unun ormanlarla kaplı olduğu Başiskele’de binlerce fidan toprakla buluştu. İlçenin dört bir köşesinde belirlenen arazilere meyve fidanları da dahil olmak üzere çeşitli türlerde 4 bin 683 yeni fidan dikildi.

AĞAÇLAR YAZ-KIŞ KORUMA ALTINDA

İlçe genelinde yeşil alanlarda bulunan ağaçların mevsim şartlarına uygun periyodik bakımlarını gerçekleştirerek doğayı korumaya devam ediyor. Yıl boyunca herekleme, budama, çapalama ve sulama çalışmalarını periyodik olarak sürdüren belediye ekipleri, kuruyan ağaçların yerlerine yenilerini dikerek ilçenin yeşil dokusunu ve doğayı koruyor.

Doğaya saygılı modern kentleşme çalışmalarıyla vatandaşlar tarafından da büyük takdir toplayan Başiskele Belediyesi, hem zümrüt yeşili Başiskele’nin yeşiline yeşil katıyor hem de bu yeşil doğayı koruyor.

19 BİN 500 DEKARLIK ALANDA ÇİM BİÇME

Başiskele’de park ve yeşil alanların bakımını periyodik olarak yapan Başiskele Belediyesi, vatandaşların sosyal yaşam alanlarındaki uzayan çimleri biçti, yollarda ve kaldırımlarda kent estetiğini bozan, kirlilik arz eden yabani otları temizledi. Çevre güzelliğini olumsuz etkileyen görüntüleri ortadan kaldırmak için yoğun çaba harcayan belediye ekipleri, 2,5 yılda 19 bin 500 dekar alanda çim biçme ve yabani ot temizleme çalışmaları gerçekleştirildi.

l Fotoğraflar
 
altinkentcocukparki1_07122021130234-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
cumhuriyetparki1_07122021130234-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
dongelmesirealani4_07122021130234-10_1024_768.jpeg Orjinal Resim
DongelVadisiMilletBahcesi8_07122021130234-11_1024_768.jpeg Orjinal Resim
yabaniotbicme2_07122021130234-16_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım