HABERLER
Başiskele´nin Kadınları Öğreniyor ve Üretiyor
Orjinal Resim
18.10.2022 12:06:02

Başiskele Belediyesi, “Kadın ve Aile” çalışmalarını kapsayan KALE Modeli ile ilçedeki kadınların her alanda güçlenmesi ve bilinçlenmesi için eğitimlerine devam ediyor.

Başiskele’de ikamet eden kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, boş vakitlerini nitelikli bir şekilde değerlendirmek, meslek sahibi yapmak ve halkın komşuluk ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Başiskele Belediyesi tarafından açılan kurslara, kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Başiskele Belediyesi ve Başiskele Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle usta eğitmenler rehberliğinde dikiş nakış ve ilk yardım kursu veriliyor.

AİLE EKONOMİLERİNE DESTEK SAĞLIYORLAR

Uzman dikiş nakış eğitmeninden teorik ve uygulamalı eğitimler alan kadın kursiyerler, hem el becerilerini geliştirerek meslek öğreniyorlar, hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Vakitlerini verimli ve kaliteli bir şekilde geçiren kadınlar kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olmaları halinde ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın sahibi oluyorlar.

BAŞİSKELE’DE İLK YARDIM BİLİNCİ OLUŞUYOR

Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, hasta/yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmak gibi çok hayati önemi olan ilk yardım konusunda bilinçli bir toplum oluşturmak isteyen Başiskele Belediyesi, İlk Yardım Kursu da açarak halkı bilinçlendiriyor.

Kadınlara yönelik semt konaklarında verilen eğitimlerde, olası ilk yardım müdahalesi gerektirecek problem karşısında neler yapılması gerektiği teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım