HABERLER
Üniversiteye Yeni Başlayanlara Destek
Orjinal Resim
24.10.2022 09:17:20

Başiskele’de geleceğin mimarı gençlere her alanda maddi ve manevi destek sağlayan Başiskele Belediyesi, ilçede ikamet eden ve üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 2000 TL destek sağlayacak.

Gençlerin Yasin abisi Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde ilçedeki gençlerin yanında ve onların destekçisi olmaya devam eden Başiskele Belediyesi, öğrencilere sosyal desteğini sürdürüyor. Üniversiteye hazırlık aşamasında ilçedeki öğrencilere YKS kitap ve kaynak desteği sağlayan, YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti sunan Başiskele Belediyesi, uzun ve zorlu bir maratonu geride bırakarak devlet, vakıf ve özel üniversitelerine yerleşen Başiskeleli yeni üniversitelilere bir defaya mahsus 2000 TL maddi destek yapılacak.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENÇLERİMİZ HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK

Başiskele’de gençlere ve eğitime büyük destek sağlayan, gençlerin bilimden sanata, edebiyattan spora her alanda gelişimine katkı sunan gençlerin Yasin abisi, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, üniversiteli genç kardeşlerine eğitim desteği müjdesini kendi verdi. Başkan Özlü sosyal medya hesaplarından yayınladığı video ile üniversiteye yeni başlayan kardeşlerine 2000 bin TL vereceklerini duyurdu.

Başkan Özlü yaptığı açıklamada, “Herşeyin en iyisine layık olan sizlere bugün bir müjdemiz daha var. İlçemizde ikamet eden ve üniversiteyi yeni kazanıp kaydını yaptırmış gençlerimize 2 bin TL öğrenim desteği veriyoruz. Her zaman her yerde dile getirdiğimiz gibi “Gelecek gençlerin ellerinde yükselecek.” Ben de Yasin abiniz olarak her zaman sizin yanınızda olacağım. Sizlere başarı dolu bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum.” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 6 KASIM PAZAR

Başvuruların bugünden itibaren başladığı sosyal yardım desteğinin son başvuru tarihi 6 Kasım Pazar günü olarak belirlendi. Başvurular Başiskeleli gençlerin Genc-i Âlâ web sitesinin https://genciala.basiskele.bel.tr/ogrenimdestegi linkine tıklanarak kolayca yapılabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

• T.C. Vatandaşı olması

• Öğrencinin velisi (anne ya da baba) ve kendisinin Başiskele’de ikâmet ediyor olması

• 2022 yılında ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) Devlet (KKTC dahil) okulları ile vakıf üniversitelerinin (Tam Burslu) ön lisans veya lisans programını (AÖF, DGS, YÖS, Uzaktan Eğitim vb. hariç) kazanmış ve kazandığı programa kaydını yaptırmış olması.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

• 2022 yılı ÖSYM YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Okul-Bölüm belirten)

• Kazandığı okula kaydını yaptırdığına dair belge (Öğrenci Belgesi)

• Anne veya babanın ikametgâh belgesi (E-Devlet’ten alınacak olup, anne ve babanın ayrı ya da vefat etmiş olması durumunda Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi eklenmek zorundadır)

• Yüklenecek belgeler E-Devlet ya da ÖSYM’nin sisteminden alınmış ve barkodlu olmalıdır. Barkodsuz belgeler ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım