Başiskele´de Miniklere Çevre Bilinci Aşılanıyor
8.11.2022 16:30:18

Başiskele Belediyesi, ilçede çevre sağlığının korunması için “Sıfır Atık Seferberliği” kapsamında minik çevrecileri bilinçlendiriyor.

Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde ilçe genelindeki ana okulları ziyaret edilerek çocuklara yönelik sıfır atık eğitimleri veriliyor. Bu kapsamda belediye ekipleri, son olarak Sevgi Anaokulu’nda minik öğrencilerle bir araya gelerek kağıt, plastik, cam, atık yağ, pil ve elektronik eşya gibi geri dönüşümü mümkün olan ürünlerin çevreye zarar vermeden toplanması ve ayrıştırılması ile ilgili bilgiler verdiler.

Öğrencilerde çevre bilinci oluşturabilmek ve onların çevreye duyarlı birer birey olabilmeleri amacıyla verilen eğitimlerde sıfır atığın önemi, kaynağında geri dönüşümün çevreye ve ülke ekonomisine faydaları minik çevrecilere anlatıldı.