HABERLER
Başkan Özlü, Genç Kardeşleriyle Türkiye Yüzyılı´nı Konuştu
Orjinal Resim
14.11.2022 17:21:04

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, genç kardeşleriyle bir araya gelerek ilçede gençlere yönelik yapılan hizmetler başta olmak üzere Türkiye Yüzyılı’nda gençlerin rol ve görevleri üzerine karşılıklı sohbet etti.

Başiskele’de geleceğin teminatı gençlere büyük değer veren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Yaylacık Mahallesi’nde hizmete açılan erkek spor salonunda genç kardeşleriyle bir araya geldi.

Sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen programda konuşan Başkan Özlü, genç kardeşlerinin engin fikirlerinin ve görüşlerinin kendileri için çok kıymetli ve değerli olduğunu vurguladı.  

“BAŞİSKELE’DE GENÇLERİMİZİ TÜRKİYE YÜZYILI’NA HAZIRLIYORUZ”

Geleceğin hazinesi olarak gördükleri çocukları ve gençleri geleceğe hazırlayacak çalışmalar yapmaya büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Başkan Özlü, “Gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlayabilmek için belediyelerimizin imkânları ölçüsünde inanın her şeyimizi veriyor, ciddi bir enerji ve kaynak harcıyoruz. Bunu örnek çalışmalar olarak da herkes görüyor. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. İnşallah daha güzel işler hep birlikte yapacağız. Bizler genç kardeşlerimizin fikirlerine her zaman açığız. Hep birlikte ekibimizle beraber gençlerimizi, evlatlarımızı, ilçemizi ve ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak istiyoruz.” diye konuştu.

“NE YAPARSAK YAPALIM EN İYİSİNİ VE EN GÜZELİNİ YAPALIM”

Ülkemizin 2053 ve 2071 hedeflerine gençlerin ellerinde ulaşacağını söyleyen Belediye Başkanı M. Yasin Özlü,  “Ülkemizin hedeflerine ulaşmada herkesin elini taşın altına koyması gerekecek. Bu illa ki yöneticilik ile olacak iş değil, iyi bir vatandaş olarak, iyi bir anne-baba olarak iyi bir evlat yetiştirerek, en iyi tarımı ve çiftçiliği yaparak, yani ne yaparsak yapalım en iyisini yaparak Türkiye Yüzyılı’na her birimiz katkı sunmalıyız. Herkes üzerine düşen görev ve sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirdiğinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gençlerimizin de gelecekte vereceği güçlü ve büyük katkıyla çok daha güzel olacak. Atalarımızdan emanet olarak aldığımız devletimizi gelecek nesillerimize en güzel ve en güçlü şekilde bırakmak için büyük gayret gösteriyoruz.” ifadelerinde bulundu.

BAŞİSKELE’DE GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Başkan Özlü konuşmasında, “Yeni ilçe olmamıza rağmen sosyal alanlara büyük yatırımlar yaptık. 200’e yakın parkımız var. Son üç yılda 44 tane park yaptık. Bu bizim görev ve sorumluluklarımız bakımından çok önemli bir şeydir. Sadece bu yaz asfalt çalışmalarımız 40 bin ton. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları, rutin belediyecilik işleri bunlar bir şekilde yapılır. Ama biz hep şuna inanıyoruz. Gençlere nasıl bir yatırım yapabiliriz? Gençlerimizi nasıl teşvik edebiliriz? Eğitim hayatına nasıl katkıda bulunabiliriz? Onların geleceğe hazırlanmasını nasıl daha güzel şekilde yapabiliriz? gibi soru ve düşüncelerle yeni hizmetler ve projeler üretiyoruz.” diye konuştu.

GENÇLİK YATIRIMLARI NİCELİK VE NİTELİK OLARAK ARTIYOR

Başkan M. Yasin Özlü konuşmasına şöyle devam etti:

“Genc-i Âlâ Gençlik Modelimiz ile gençlere yönelik çalışmalarımız her geçen gün hem nicelik olarak hem de nitelik olarak artıyor. İlçemizde gençlerimizle çok güzel bir bağımız ve etkileşimimiz var. Gittiğimiz her yerde Allah’a şükür gönülden kucaklaşıyoruz. Bizleri Yasin abileri olarak bellediler. Bundan çok keyif alıyorum ve çalışma azmimi ve motivasyonumu çok fazla artırıyor bu durum. Her geçen gün daha çok büyüyen ve gelişen Başiskelemiz’de gençlerimize daha güzel yatırımlar yapıyoruz. Eğitim noktasında tüm lise son sınıfı öğrenci kardeşlerimize üniversite hazırlık setleri dağıttık. Bunu her sene devam ettireceğiz. Ortaokul son sınıf öğrencilerimize de liselere giriş sınavı hazırlık seti dağıttık. Kariyer ve İstihdam Merkezimiz ile 1200 civarında gencimizi iş sahibi yapmanın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da katkılarıyla “Genç Başiskele, Genç İstihdam Projemizi” çok yakında hayata geçireceğiz. İş garantili meslek edindirme kurslarıyla gençlerimizin istihdamına büyük katkı sunacağız.” 

 

 

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım