HABERLER
"Gence Dair Söyleşiler" Nurullah Genç ile Başladı
Orjinal Resim
22.01.2023 09:56:00

Başiskele Belediyesi'nin kentteki gençlere yönelik hizmet ve etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. “Gence Dair Söyleşiler” programı kapsamında Prof. Dr. Nurullah Genç, Başiskeleli gençler ile buluştu.

Başiskele'de geleceğin teminatı gençlerin kişisel gelişimlerine büyük önem veren Başiskele Belediyesi, Türkiye’nin yaşayan en ünlü şairlerinden ve aynı zamanda akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç'i Başiskele'nin âlâ gençleriyle bir araya getirdi.

YOĞUN KATILIM

Başiskeleli gençlerin yeni cazibe merkezi Âlâ Mekân'da dün akşam gerçekleştirilen “Gence Dair Söyleşiler”in ilk programında Nurullah Genç sahneye çıktı. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'nün de katılım gösterdiği programa, Başiskeleli gençler başta olmak üzere çevre ilçelerden misafirler de yoğun ilgi gösterdi.

GENÇLERE ÖNEMLİ TAVSİYELER VERDİ

Salonu tıklım tıklım dolduran kalabalığın coşkulu alkışlarıyla sahneye çıkan Şair ve Yazar Nurullah Genç, okuduğu şiirler ile dinleyicileri mest ederken, deneyimlerini ve tecrübelerini gençlere aktardı. Gençlere önemli tavsiyelerde de bulunan ünlü şair, özellikle eğitim, sanat ve kültür alanında Türkiye’nin bulunduğu konum üzerine değerlendirmeler yaparak katılımcılara şiirin hikâyesini anlattı.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENCE DAİR HER GÜZEL İŞ İÇİN BURADAYIZ

Nurullah Genç'in söyleşisini tamamlanmasının ardından sahneye Belediye Başkanı M. Yasin Özlü çıkarak bir konuşma yaptı.

Başiskele'de kültür ve sanat dolu programlar ve etkinliklerle genç kardeşlerinin gelişimlerine katkı sunmaya devam ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Gence Dair Söyleşiler programımızın ilkini ülkemiz için büyük bir değer olan şair, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç hocamızla birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Güzel şiirleri ve gençlerimizin ufkunu açacak tavsiyeleri dolayısıyla kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gence dair her güzel iş için buradayız. Birbirinden kıymetli isimleri ilçemizde ağırlamaya devam edeceğiz. Katılımlarınızdan ve yoğun ilginizden dolayı siz kıymetli hemşehrilerime de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Özlü, program sonunda Nurullah Genç'e bir tablo hediye ederek, birlikte günün anısına fotoğraf çektirdiler.

KİTAPHANE'YE ZİYARET

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, program sonrası kıymetli misafiri Nurullah Genç ile birlikte Kitaphane'ye geçtiler. Başiskele'nin ilk halk kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Kitaphane hakkında Nurullah Genç'e bilgiler veren Başkan Özlü, kentte kitap okuma kültürünü ve alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren vatandaşlara yaymak için büyük bir gayret gösterdiklerini anlattı.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım