Başiskele Depremzedeler İçin Tek Yürek Oldu
7.02.2023 10:12:11

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve birçok şehrimizi etkileyen büyük şiddetli deprem sonrası Başiskele Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan eşyalar deprem bölgesine gönderildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabaha karşı saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere çevre çoğu şehirlerimizde yoğun şekilde hissedilen deprem sonrası Başiskele Belediyesi tarafından yapılan yardım çağrısına Başiskeleliler yoğun ilgi gösterdi.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni de yaşayan duyarlı Başiskele halkı, depremzede vatandaşlar için seferber oldu. Duyarlı vatandaşlar, kullanılmamış veya az kullanılmış giyilebilir kışlık kıyafetleri, battaniye ve ayakkabıları Başiskele Belediye Hizmet Binası’na akın akın getirdiler. Belediye personellerinin de seferber olduğu yardım kampanyasında vatandaşların getirdiği eşyalar büyük bir titizlikle tasnif edildi.

4 TIR DOLDU

Vatandaşların büyük bir hassasiyet ve yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyasıyla 4 TIR dolusu eşya toplandı. Bölgedeki fabrika ve işletmelerin de bağışlarıyla temel ihtiyaç malzemeleri, temizlik malzemeleri, bebek bezi, bakliyat gibi çeşitli ürünler de toplandı. Toplanan malzemeler 4 TIR ile birlikte Kocaeli Valiliği’nin yönlendirmesi doğrultusunda Kahramanmaraş’a gönderildi.

BAŞKAN ÖZLÜ: BELEDİYE VE HALK OLARAK EL ELE SEFERBER OLDUK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de yakından bizzat takip ettiği yardım kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunarak tüm depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başiskele Belediyesi ve halkı olarak seferber olduklarını söyleyen Başkan Özlü, “Yardım kampanyamıza Başiskeleli hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Akın akın insanlarımız geliyor. Bizler de belediyemizin imkanlarıyla 2 bine yakın battaniye, çocuk botu, kışlık kıyafet gibi çeşitli malzemeler temin ettik. Ama bunun daha fazlası halkımız tarafından geldi. Bugün 4 tırımızı deprem bölgesine göndereceğiz. Destek ekibi olarak personellerimizi göndereceğiz. İş makinesi gönderiyoruz. Valiliğimiz, AFAD ve diğer kamu kurumlarımızla koordineli bir şekilde yardım kampanyamızı gerçekleştirdik. Belediye olarak halkımız ile kenetlendik ve depremzede vatandaşlarımız için seferber olduk. Biz TIR’larımızı Kahramanmaraş’a gönderiyoruz.” dedi.

Duygu dolu anlar yaşan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, deprem dolayısıyla vefat eden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileyerek yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.

YardimTirlari2_07022023101202-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
YardimTirlari3_07022023101202-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim