HABERLER
Başiskele Temel Fotoğrafçılık Kursu İlk Mezunlarını Verdi
Orjinal Resim
29.03.2023 10:36:13

Başiskele’de fotoğraf sanatına meraklı vatandaşların yoğun talebi üzerine Başiskele Belediyesi tarafından açılan Temel Fotoğrafçılık Kursu’nda ilk eğitim dönemi sona erdi.

Başiskele Belediyesi ve Başiskele Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Temel Fotoğrafçılık Kursu’nda gruplar halinde 56 kursiyer eğitim aldı. Başiskele Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen Fotoğraf Sanatçısı Esra Aslan eğitmenliğinde yaklaşık 3 ay boyunca fotoğrafçılık konusunda hem teorik hem de uygulamalı olarak çok önemli bilgiler öğrendiler.

Fotoğraf sanatı ve fotoğraf makineleri ile ilgili temel bilgileri öğrenen kursiyerler, sınıf içi fotoğraf uygulama günlerinde stüdyo ışık sistemi ve ekipmanları ile ürün çekimi hakkında bilgiler edindiler.

Doktor, bankacı, psikolog, öğretmen, hemşire, pastacı, memur, yüksek lisans öğrencisi ve lise öğrencilerinden oluşan kursiyerlere, teorik bilgilerin ardından fotoğraf uygulama gezileri de yapıldı. Başiskel Sahili, Döngel Vadisi Mustafa Çakır Millet Bahçesi, Damlar Vadisi İbrahim Gencer Millet Bahçesi, Yuvacık Barajı, Serindere Kanyonu, Tarihi Servetiye Köprüsü, Tepecik Taş Camii, Aytepe ve bir çok köyü gezen gören kursiyerler, Başiskele’nin doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu objektiflerine en güzel şekilde yansıtmak için adeta birbirleriyle yarıştılar.

FOTOĞRAF SANATÇILARIYLA BULUŞMA

Temel Fotoğrafçılık Kursu’nda kursiyerler ayrıca fotoğraf sanatçılarıyla da bir araya gelme imkanı da buldular. Fotoğraf Sanatçısı Bekir Yeşiltaş, uygulama gezisi programına katılarak kursiyerlere, fotoğraf çekim tekniklerini uygulamalı olarak anlattı.

MEB ONAYLI BELGE ALMAYA HAK KAZANDILAR

Güzel ve eğlenceli ortamda gerçekleştirilen kursta, fotoğrafçılık ile ilgili birçok şeyin öğrenilmesi yanı sıra birçok yeni arkadaşlıkların edinilmesine ve kursiyerlerlerin sosyalleşmesine de fırsat sağladı.  Kurs boyunca uygulanan sınavlarda ve uygulama projelerinde başarılı olan 20 kursiyer ise MEB onaylı belge almaya hak kazandı.

YENİ KURSİYERLERLE DEVAM EDİLECEK

Mavi-yeşil doğası ve tarihi dokusuyla, keşfedilmeyi bekleyen daha birçok güzellikleriyle Kocaeli ve Marmara’nın cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele’nin tanıtımına da büyük katkı sunan Başiskele Belediyesi Temel Fotoğrafçılık Kursu, yeni kursiyerlerle birlikte önümüzdeki aylarda devam edecek. Yeni dönem kayıtlar ile ilgili detaylı bilgiler Başiskele Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

l Fotoğraflar
 
FotografcilikKursuDers1_29032023103549-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim
FotografcilikKursuDers2_29032023103549-6_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım