HABERLER
Genç Başiskele, Genç İstihdam´a Başvurular Başladı
Orjinal Resim
10.05.2023 15:50:56

Başiskeleli gençlerin nitelikli eleman olarak istihdama kazandırılması amacıyla Başiskele Belediyesi tarafından projelendirilen “Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi”ne başvurular başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hibe programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hazırlanan “Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi” için başvurular internet üzerinden yapılmaya başlandı.

16-35 YAŞ ARASI VATANDAŞLAR BAŞVURABİLECEK

Başiskele’de ikamet eden mesleki ve teknik liselerden mezun olan, hali hazırda çalışan, kendini ve el becerilerini geliştirmek isteyen 16-35 yaş arası vatandaşlar, projeye katılmak için başvurularını gbgibasvuru.basiskele.bel.tr  internet linkinden yapabilecekler.

6 ATÖLYE KURULACAK

Proje kapsamında, Kaynakçılık Atölyesi, Elektrik/Makine Bakım Atölyesi, Marangoz Mobilya Atölyesi, CNC Lazer Kesim, Hidrolik Pnömatik ve AutoCad-Solid kursları ücretsiz olarak Başiskeleli gençlere verilecek.

Kursların bazıları Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yerleşkesi’nde, bazı kurslar ise Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Lisesi’nde verilecek. Eğitimler sonunda adaylar, aldıkları katılım belgeleriyle çalışmak istedikleri meslekte daha kolay işe yerleşebilecekler. 

NİTELİKLİ GENÇ PERSONELLER YETİŞECEK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde ilçenin istihdamına büyük katkı sunan Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (BAŞKİM) koordinesinde gerçekleştirilecek eğitimlerde nitelikli personeller iş hayatına kazandırılacak.  Sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk bilinciyle hazırlanan Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi kapsamında Başiskele sınırları içerisindeki imalat sanayi firmalarının ihtiyaçlarıyla uyumlu olarak bu firmaların nitelikli eleman ihtiyaçlarının giderilmesi ve verilecek uygulamalı atölye eğitimleriyle nitelik kazandırılan gençlerin istihdama kazandırılması sağlanacak.

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım