HABERLER
"Türkiye Yüzyılı´nın Mimarı Gençlere Güvenimiz Tam"
Orjinal Resim
18.05.2023 14:04:12

Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan M. Yasin Özlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak başlattığı ülkemizin İstiklal mücadelesinin 104’üncü yıl dönümünü bir bayram havasında kutlayarak, Türkiye Yüzyılı’nın mimarı genç kardeşlerine olan güveni bir kez daha yineledi.

Başkan Özlü mesajında şunları söyledi: 

“Türkiyemiz’in bağımsızlık mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 104. yıl dönümünü bir kez daha milletçe hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayarak Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan, Milli Mücadele ruhunu ve ateşini hala içimizde hissediyoruz. Tam bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün şahlanışı olan 19 Mayıs 1919, aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta emperyalist güçlerin himayesi altına girmeyeceğini, hür iradesine asla zincir vurulamayacağını tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek gençlere verdiği önemi vurgulayarak bu özel günü gençliğe armağan etmiştir. Türkiye Yüzyılı’nı yaşadığımız bugünlerde, gençlerimiz her alanda başarılar elde ederek vatanımızı ve Ay Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağımızı daha da ileriye taşımak için var güçleriyle çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gelecek gençlerin ellerinde yükselecek.” binaen bizler de inanıyoruz ki, Türkiye'nin geleceği gençlerimizin ellerinde güvende ve aydınlık bir şekilde ilerleyecek. Cumhurbaşkanımız önderliğinde ilim, irfan ve hikmet sahibi gençlerimiz, milli sanayide, teknolojide, eğitimde, sağlıkta, sporda ve sanatta dünyanın gıpta ettiği başarılı ve güzel işlere imza atıyor.

Sevgili genç kardeşlerim;

Türkiye Cumhuriyetimiz’in ikinci 100 yılı, Türkiye’nin Yüzyılı sizin eseriniz olacak, Türkiye sizin ellerinizde ve omuzlarınızda yükselecek. Geçmişinden aldığı güç ve değerlerle donanmış, modern dünyanın gerektirdiği bilgi ve becerilere, teknolojiye hakim, ufku açık, geniş perspektife sahip gençlerimiz, 2023 hedeflerimiz kapsamında son 20 yılda yapılan yerli ve milli sanayinde yapılan atılımları artırarak devam ettirecek. Ayrıca, demokratik değerlere sahip bilinçli, inançlı ve hoşgörülü  bir toplumun inşasında da aktif bir rol oynayacaksınız. Gençlerimizin her alanda olduğu gibi demokrasiye aktif katılımı, toplumsal sorunların çözümünde ve karar alma süreçlerinde de büyük önem taşır. Gençlerimizin seslerini duyurabildikleri, görüşlerini özgürce ifade edebildikleri bir ortamda, demokratik ve adil bir Türkiye'nin inşası yine gençlerimizin ellerinde gerçelleşecek.

Bu nedenle, gençlerimize olan güvenimizi ve desteğimizi her zaman sürdürüyoruz. Ülkemizin yeni yüzyılına, Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak olan gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizle birlikte, Türkiye'nin daha aydınlık, daha ilerici ve daha güçlü bir geleceğe doğru ilerleyeceğine inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Türkiye Yüzyılı’nın mimarı tüm genç kardeşlerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı canı gönülden tebrik ediyorum."

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım