HABERLER
Başiskele Türkiye Yüzyılı´nda Şahlanacak
Orjinal Resim
16.06.2023 15:42:32

Kocaeli’nin her geçen gün cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele’de kentin çehresini güzelleştiren, ilçeye katma değer katacak beş büyük projede çalışmalar hızla devam ediyor.

Masmavi denizi, yeşil doğası, tarihi dokusuyla Kocaeli’nin yükselen değeri, Güzel İşler’in Kenti Başiskele’de, Belediye Başkanı M. Yasin öncülüğünde doğaya saygılı insan odaklı inşa edilen kültürel ve sosyal tesis projelerinde uygulama çalışmaları tam gaz sürüyor. Başiskele Belediyesi’nin dokunuşlarıyla modern ve estetik bir görünüm kazanan ilçe, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi, Başiskele Sosyal Tesisi, Kullar Yaşam Merkezi, Yuvacık Kültür Merkezi ve Başiskele Yeniköy Termal Tesis  projelerinin hayata geçmesiyle Türkiye Yüzyılı’na hızlı bir başlangıç yapacak.

BAŞKAN ÖZLÜ SIK SIK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELİYOR

Başiskele’ye ve 7’den 77’ye tüm vatandaşlara büyük katma değer sunacak eserlerdeki çalışmaları sık sık ziyaret ederek yerinde inceleyen Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü,  kentin gelişimi ve vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yapılan projelerin hemen hayata geçirilmesi için teknik ekibinden çalışmaların gidişatı hakkında brifing alıyor. Çalışmaların seyrini izleyen ve gerekli düzeltmeleri yapan Başkan Özlü, projelerin tamamlanmasını hızlandırmak için gerekli talimatları teknik ekibine bildiriyor.

TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK MERKEZİ’NDE SONA GELİNDİ        

Başiskele Belediyesi tarafından geleceğin teminatı gençlere yönelik çağın şartlarına uygun olarak modern ve estetik tarzda projelendirilen Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün Türkiye Yüzyılı’nda gençlere en büyük armağanı olacak olan Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi, Kocaeli’nin de en büyük gençlik merkezi olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da destek verdiği proje Yeşilyurt Mahallesi’nde yaklaşık 1500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde yapılıyor. Çalışmaların son aşamaya gelindiği projenin tabelası asılırken ince işçilik devam ediyor.

GENÇLERİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Teknolojik alt yapısı ve modern görünümüyle sadece Başiskeleli gençlerin değil, çevre ilçelerden gençlerin de taleplerine karşılık verecek olan Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi gençlerin cazibe merkezi olacak. Profesyonel ses ve görüntü stüdyoları kurulacak merkezde gençlerin dijital içerik üretmeleri ve yayınlamaları sağlanacak. Profesyonel bir radyo stüdyosu standartlarında kurulacak ses stüdyolarında gençler enstrümanlarını çalıp, şarkılarını söyleyerek profesyonel ses kaydı yapabilecekler.

Greenbox stüdyolarının da yer alacağı gençlik merkezinde video ve fotoğrafçılık konularında gençler kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Video içerik üretmek isteyen Youtuberların uğrak mekânı olacak. Ayrıca elektro laboratuvar odası, bilgisayar 3D multimedya odası, iletişim atölyesi, interaktif oyun odası, e-spor antrenman odası, kaçış oyun odası gibi odaların da yer alacağı Başiskele’nin yeni nesil gençlik merkezi Kocaeli’nin her yerinden herkesin gelip kullanabileceği bir tesis olacak.

400 KİŞİLİK ÇOK AMAÇLI TİYATRO VE KONSER SALONU

Güçlü bilgisayarların ve hızlı internet erişiminin yer alacağı merkezde ayrıca 400 kişilik çok amaçlı tiyatro ve konser salonu, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için fitness salonu da yer alacak. Yaklaşık 3 dönümlük alanda 1338 metrekarelik zeminde inşa edilen Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nin 1. ve 2. katı 850 metrekare civarında olacak.

BAŞİSKELE SOSYAL TESİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 

Kocaeli’nin her geçen gün cazibe merkezi olmaya devam eden kentin en güzel sahillerinden birine sahip Başiskele Sahili’ne nezih bir sosyal tesis daha kazandırılıyor.

Başiskele Belediyesi tarafından sahilin balık hali kısmında denize nazır yapılan Başiskele Sosyal Tesisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde kentte doğaya saygılı, insan odaklı güzel işlere imza atmaya devam eden Başiskele Belediyesi, vatandaşların aileleri, sevdikleri ve arkadaşlarıyla güzel ve hoş vakit geçirebileceği güzel bir sosyal alan oluşturuyor.

BAŞİSKELE’NİN YENİ LEZZET DURAĞI

Hummalı çalışmaların sürdüğü tesiste, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Antikkapı A.Ş’nin bir markası olan Antik Köfte hizmet verecek. Eşsiz lezzetleri, kalitesinden ödün vermeyen hizmet anlayışı ve uygun fiyat tarifesiyle Başiskeleliler’in yeni lezzet durağı olacak Başiskele Belediyesi Sosyal Tesisi, eşsiz manzarasıyla birçok etkinlik ve organizasyona da ev sahipliği yapacak.

420 KİŞİLİK KAPASİTEYE SAHİP OLACAK

Yaklaşık 800 m² inşaat alanı üzerine inşa edilen sosyal tesisin zemin katı 510 m², 1. katı 840 m², 2. katı 560 m² ve terası 270 m² alandan oluşacak.

Modern tarzda projelendirilen tesisin 100 kişilik kapalı restoran, 150 kişilik açık alan bahçe,  100 kişilik teras, 70 kişilik özel gün ve etkinlikler için toplantı salonu yer alacak.

Kocaeli’nin ve Başiskele’nin yeni gözde mekânı olacak Başiskele Belediyesi Sosyal Tesis’te çalışmalar süratle devam ederken, tesisin önümüzdeki yaz aylarında vatandaşın hizmetine sunulması planlanıyor.

KULLAR YAŞAM MERKEZİ MODERNLEŞİYOR

Başiskele Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle kente ve bölgeye büyük katma değer katması hedeflenen Kullar Yaşam Merkezi’nde de çalışmalar hızla sürüyor.  

Mehmetağa Mahallesi’nde yer alan Kullar Kültür Merkezi’nin yerine modern, estetik, özgün mimarisiyle daha kullanışlı bir yaşam merkezi yapımına başlayan Başiskele Belediyesi, Kullar Yaşam Merkezi’ni düğün organizasyonlarının yanı sıra kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği modern ve estetik bir alan haline dönüştürüyor.

BAŞİSKELE’YE ÇOK YAKIŞACAK

Alsancak Caddesi Dereboyu Sokak üzerinde mevcut Kullar Kültür Merkezi’nin modern tarzda dönüştürülmesini kapsayan proje için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 4 bin 155 metrekare alanda, toplamda 1700 metrekare inşaat alanı üzerine inşa edilecek Başiskele’nin yeni yaşam merkezi modern, estetik ve kullanışlı mimarisiyle kente ve bölgeye büyük katma değer katacak.

SOSYAL VE KÜLTÜREL BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak kentin yeni yaşam merkezinde 400 kişilik düğün salonu, kır düğün salonu,  3 adet eğitim atölyesi, 90 kişilik konferans salonu, seminer salonu, fuaye sergi salonu ve otopark alanları yer alacak.

BAŞİSKELE YENİKÖY TERMAL TESİSİ YÜKSELİYOR

Kocaeli’nin sağlık turizmini büyük katkı sunacak olan Başiskele Yeniköy Termal Tesisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yaşam kalitesiyle Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden ilçesi Başiskele’nin Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan jeotermal su bölgesinde yapılan tesis tamamlandığında bölgeyi hareketlendirecek.

SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en önemli sağlık turizmi yatırımı olacak olan projede çalışmalar hızla sürüyor. Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan termal su bölgesinde yapımı devam eden tesiste çalışmalar devam ediyor.

ESTETİK VE GELENEKSEL MİMARİ

480 günde yapılması planlanan tesis 10 bin 621 metrekare alanda inşa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyoları, dinlenme alanları, eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. Tesis tamamlandığında Kocaeli’nin sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak ve bölgenin gelişmesine öncülük edecek.

YEŞİL DOĞAYLA İÇ İÇE KÜLTÜR MERKEZİ 

Birçok düğün ve etkinliğe ev sahipliği yapan Başiskele’ye yeni ve modern bir kültür merkezi daha kazandırılıyor. Başiskele Belediyesi, Kocaeli’nin yükselen değeri olmaya devam eden Başiskele’ye katma değer katmaya devam ediyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan ilçeye yeni yaşam merkezleri kazandırma projeleri tek tek hayata geçiyor. Yapımı devam eden Kullar Yaşam Merkezi’nin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Fatih Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde Başiskele'nin yemyeşil doğasıyla iç içe bir ortamda Yuvacık Kültür Merkezi inşa ediliyor. Temeli atıldıktan sonra temel içi dolgusu da yapılan yeni tesiste çalışmalar hızla devam ediyor.

ESTETİK VE MODERN MİMARİSİYLE KENTE DEĞER KATACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle yaklaşık 3 bin 700 metrekare alanda, 1500 metrekare taban alanı üzerine inşa edilecek Başiskele’nin yeni yaşam merkezi modern, estetik ve kullanışlı mimarisiyle kente ve bölgeye büyük katma değer katacak.

DÜĞÜNLERE VE BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kentin yemyeşil doğal güzellikleri içerisinde, açık ve kapalı alan alternatifiyle sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak kentin yeni yaşam merkezinde 550 kişilik düğün salonu, 300 metrekare teras, fuaye alanı ve otopark alanları yer alacak.

l Fotoğraflar
 
BasiskeleSosyalTesis_inceleme_16062023154218-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleSosyalTesis_proje_16062023154218-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleSosyalTesis1_16062023154218-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleSosyalTesis3_16062023154218-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
KullarKulturMerkezi1_16062023154218-12_1024_768.jpeg Orjinal Resim
KullarKulturMerkezi2_16062023154218-13_1024_768.jpeg Orjinal Resim
TurkiyeYuzyiliGenclikMerkezi2_16062023154218-17_1024_768.jpeg Orjinal Resim
TurkiyeYuzyiliGenclikMerkezi3_16062023154218-18_1024_768.jpeg Orjinal Resim
TurkiyeYuzyiliGenclikMerkezi4_16062023154218-19_1024_768.jpeg Orjinal Resim
YuvacikKulturMerkezi_insaat2_16062023154218-21_1024_768.jpeg Orjinal Resim
YuvacikKulturMerkezi_insaat3_16062023154218-22_1024_768.jpeg Orjinal Resim
YuvacikKulturMerkezi_insaati1_16062023154218-23_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım