HABERLER
Başiskele´de LGS´ye Hazırlanan Öğrencilere Destek
Orjinal Resim
27.11.2023 14:08:28

Başiskele Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanan ilçedeki 8. sınıf öğrencilerine destek sağlamaya devam ediyor.

Başiskele’de eğitime ve gençlere desteklerini maddi ve manevi olarak aralıksız sürdüren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, geçen yıllar olduğu gibi bu yıl da ilçe genelindeki tüm okullarda 8. Sınıf okuyan öğrenci kardeşlerine LGS Soru Bankası Seti hediye etti.

TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK MERKEZİ’NDE COŞKULU PROGRAM

Başiskeleli gençlerin yeni cazibe merkezi Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen Liselere Hazırlık Soru Bankası Seti Dağıtım Töreni’ne Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birlikleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. LGS Soru Bankası Seti Dağıtım Töreni coşkulu ve renkli görüntülere sahne oldu.

CEMİL AKKAYA: GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Programda ilk olarak sahneye çıkan Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya yaptığı konuşmada, Başiskele’nin eğitimdeki başarılarından bahsederek eğitime desteklerinden dolayı Başkan M. Yasin Özlü’ye teşekkür etti.  

Cemil Akkaya, “Başiskele olarak eğitimde Kocaeli’nin 12 ilçesi arasında zirvedeyiz. LGS’deki başarı ortalamamız Kocaeli ve Türkiye bazında ortalamanın üzerindeyiz . Bu başarıda belediye başkanımızın da büyük katkısı var. Eğitime yapılan yardımlar belediye başkanımızın görevi değil aslında. Ama başkanımızı bizzat yakından takip ediyorum ve görüyorum ki çocuklara ve gençlere bir abi edasıyla yaklaşarak maddi ve manevi her türlü destek sağlıyor. Soru Bankası Seti dağıtımı bunlardan sadece biri. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın bu güzel desteğini boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum. Sizlere güveniyoruz.” diye konuştu. 

BAŞKAN ÖZLÜ: HER ZAMAN GENÇLERİMİZİN DESTEKÇİSİYİZ

Cemil Akkaya’nın konuşmasının ardından yoğun alkışlarla sahneye çıkan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de, salonu dolduran öğrenci kardeşlerine Türkiye Yüzyılı’nın mimarları olarak hitap ederek gelecek yüzyılın da gençlerin ellerinde yükseleceğini söyledi.

Başkan Özlü, “Ben sizin belediye başkanınız değil, Yasin abiniz olarak her zaman yanınızda olmak istiyorum ve Yasin abiniz olarak sizin ihtiyaç duyduğunuz her noktada sizinle birlikte olmanın sözünü verdik. Sizlerden aldığımız enerjiyle bize verdiğiniz destekle, sizlerin gönlünüzdeki gözündeki enerjiden aldığımız güçle ilçemize güzel işler kazandırdık.  Bugün de bu güzel işlerden biri için bir araya geldik. Bugün 1436 öğrenci kardeşimize LGS sınavı için soru bankası seti vereceğiz. Sizlere inancım tam. Aranızdan birçok derece yapan kardeşim çıkacak. Mili gururumuz olacak. Geçen sene Başiskele’mizden kaliteli liseler kazanan kardeşlerimi tebrik ediyorum. Onların nezdinde tüm sınava hazırlanıp emek harcayan öğrencilerimizi kutluyorum. Biz Genc-i Âlâ Gençlik Modeli’miz ile her bir öğrenci kardeşimize destek sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Her zaman her yerde söylediğim gibi Yasin abiniz hep yanınızda. Siz yeter ki kendi vizyonunuzu oluşturun, başaramayacağınız şey yoktur. Bu duygu ve düşünceler ile hepinize eğitim ve öğretim döneminde kolaylıklar diliyor, sınavda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

GENÇLERE HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya temsili olarak bazı öğrencilere hediyelerini sahnede takdim ettikten sonra hep birlikte günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

l Fotoğraflar
 
BaskanOzlu_LGSSetiDagitimi2_27112023140817-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BaskanOzlu_LGSSetiDagitimi3_27112023140817-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım