HABERLER
Başiskele´de YKS´ye Hazırlanan Öğrencilere Destek
Orjinal Resim
5.12.2023 09:21:55

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçedeki liselerde eğitimlerine devam eden 12. sınıf öğrencilerine Üniversiteye Hazırlık Soru Bankası Seti hediye etti.

Başiskele’de eğitime ve gençlere desteklerini maddi ve manevi olarak aralıksız sürdüren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 12. sınıf öğrencilerine YKS Soru Bankası Seti hediye ederek hem öğrenci kardeşlerini hem de ailelerini sevindirdi.

YOĞUN KATILIM

Başiskele Belediyesi’nin geçen haftaki 8. Sınıflara LYS Hazırlık Soru Bankası Dağıtım Töreni’nin ardından lise son sınıfı öğrencilerine YKS Hazırlık Soru Bankası Seti Dağıtım Töreni dün Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral ve yönetimi, MHP Başiskele İlçe Başkanı Şahin Kaya, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, meclis üyeleri, muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN ÖZLÜ: NESLİMİZİ İHYA ETMEK İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ

Geçen yıllarda dağıtılan YKS Hazırlık Soru Bankası Seti ile sınavlara hazırlanan ve Türkiye’nin önemli üniversitelerini kazanan öğrencilerin konuşmalarının yer aldığı video ile başlayan programda konuşan Başkan M. Yasin Özlü, eğitimin önemine vurgu yaparak gençlerin her zaman destekçisi olduğunu söyledi.

Başkan Özlü, “Bizler, Yasin ağabeyiniz olarak yola çıktığımızda demiştik ki sizlerin başkanı olmaya değil abisi olmaya talibiz ve hep şunu söylemiştim. Gençlik çalışmalarıyla fark yaratan bir belediye olacağız. Hamdolsun 4,5 yılın bitiminde 5 yıla geldiğimiz bu süreçte bu sözümüzün ardında durduğumuzu bu sözümüzle tek vücut olduğumuzu görmek yaptığımız işlerle bunu ortaya koymak ve bütün bilimsel çalışmalarda ve sahadaki temaslarımızda genç kardeşlerimizden ve evlatlarımızdan bununla ilgili ailelerden takdir almak bizim sözümüzle hemhal olduğumuzu verdiğimiz sözle tek vücut olduğumuzu bizlere gösterdi. Çünkü biz hep şunu söylemiştik. Çok güzel bir şehir inşa edebiliriz, çok güzel binalar yapabiliriz, o binalara yatırım da yapabiliriz ama şehri inşa ederken nesli ihya etmeyi ihmal edersek yaptığımız hiçbir şeyin işin anlamı olmaz.” diye konuştu.

Başkan Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kocaeli'nin en büyük ve modern gençlik merkezindesiniz. Türkiye'nin de sayılı gençlik merkezinden bir tanesi. Altyapısı imkânları bakımından onlarca kurs açılıyor. Robotik kodlamadan Youtube kayıt videosuna kadar her şey var burada. Sizler talep ettikçe daha fazlası da olacak ve çeşitlenecek inşallah. Ama bu binaların içini sizler doldurmadıkça, içerisinde hizmet vermedikçe bir anlamı olmaz. Bir binadan öteye gitmez. Binalar ruh veren mimarisi değil içinde insanlara verilen hizmetlerdir.”

“GÜZEL İŞLERE SAHİP ÇIKTIKÇA BİZ DAHA ÇOK MOTİVE OLUYORUZ”

“Sizlerin geleceğe daha iyi hazırlanması Türkiye Yüzyılı’nda Türkiye'mizi, ülkemizi dünyada hak ettiği yere getirmesi adına geleceğe daha iyi hazırlanıp daha iyi pozisyon alması için burada eğitim hayatınızın dışında birçok aktiviteyi, birçok destekleyici eğitimi alabileceğiniz Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’mizi inşa ettik ve bunun gibi Âlâ Mekân, Gençhaneler, Kitaphane, çocuk kütüphanesi, çocuk üniversitesi, çocuk akademisi, spor okullarımız robotik kodlamadan müziğe, dramadan tiyatroya daha birçok alanda sizleri geleceği hazırlamak için üzerimize düşen ne sorumluluğumuz varsa, bunu yapmak için hep birlikte gece gündüz gayret ediyoruz. Çünkü biz bu işleri yaparken sizler bizim yaptığımız bu işlere öyle sahip çıkıyorsunuz ki, bizi öyle cesaretlendiriyorsunuz ki, bu bize büyük moral ve enerji sağlıyor ve biz daha fazlasını yapmak için her zaman motive oluyoruz.”

“DEVLETİMİZİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKARACAK NESİL SİZLERSİNİZ”

“Binlerce yıllık devlet geleneğinden gelen dünyada en büyük ve güçlü devletleri kurmuş dünyaya adaletle hükmeden son imparatorluğunun da varisleri bir nesiliz. Şu anda da bulunduğumuz coğrafya itibariyle fiziki coğrafyamızdan daha büyük bir gönül coğrafyasında sorumluluğu olan bir devletiz. Yüzyıllık Cumhuriyet dönemimizde görev yapan herkes, her nesil çok güzel şeyler yaptı ve ülkemizi bir yerlere getirdi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ndayız ama bundan sonra bu ülkeyi geleceğe taşıyacak ve onu dünya milletleri arasında da hak ettiği seviyeye, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak nesil sizler olacaksınız.”

“BİZLER DÜNYAYA, MİNNET NEDİR ÖĞRETMİŞİZ”

“Bugün savunma sanayinde çalışan mühendislerin yaş ortalamaları 24-25 yaşında. Türkiye'de yeni atılımları yapan, yerli ve milli savaş uçağı Kızıl Elma’yı yapan ekibin yaş ortalaması 24. Bizler de sizlerden çok umutluyuz ve sizlerin de Türkiye'mizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağına çok eminiz. Sizin bu yapacaklarınıza dünyanın ihtiyacı var. Bakın dünyanın her yerinde ülkemizin dört bir tarafında savaşlar var, müslümanlar katlediliyor. Emperyalist güçler, Siyonistler demokrasi getirmek ve bahar yaşatmak vaatleriyle Irak’ta, Suriye’de çoluk çocuk, kadın erkek demeden katliamlar yapıyorlar. Bu toprakları sizin ecdadınızın yönettiği 500 sene orda kimsenin burnu kanamadı, kimse kimseye zulmedemedi. Sizin dedeleriniz yaptı bunu, bizim dedelerimiz yaptı. Çünkü bu millet öyle bir millettir ki, Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi dünyaya minnet nedir öğretmişiz. Böyle bir ecdadın torunlarıyız ve varisleriyiz.”

“PLANLI VE PROGRAMLI ÇALIŞARAK HEDEFİNİZE ULAŞABİLİRSİNİZ”

“Sorumluluğumuz çok büyük. Coğrafyanın bize yüklediği görevlerimiz var. Hedeflerimiz var. Hedeflerimiz olacak. Önce kişisel hedeflerimiz sonra toplumsal hedeflerimiz. Millet olarak hedeflerimizi gerçekleştirmek için her şeyiniz var. Enerjiniz var. İmkanlarınız var. Devletiniz güçlü. Allah'ın izniyle sadece yapmamız gereken kendimize güvenmek. Planlı, programlı, ne istediğimizi bilerek çalışmak.”

“Geçen yıl da böyle çalışmalar yapmıştık. Bu çalışmalardan çok güzel, başarılı sonuçlar çıkaran arkadaşlarımızın olduğunu gördük. Geçen yıl demiştik ki, üniversiteyi kazanın Yasin abiniz üniversiteyi kazanan her kardeşine bir harçlık verecek dedik. Bu yıl ilk kez üniversite kazanan 450 öğrenci kardeşimize 3000 TL  harçlık verdik. Sizlere de bu yıl yine her zaman yanınızda olduğumuz gibi üniversiteyi kazandığınızda gelecek yılda bizler sizlerin yanında olacağız.”

“GELECEK YILLARDA DA DESTEKÇİNİZ OLACAĞIZ”

“Hayat bir sınav. Beşikten mezara kadar, bir sınavın içinde yaşayıp doğrularımızla ve yanlışlarımızla beraber bir bütün halinde bir hayat yaşıyoruz. YKS sınavı da sadece hayatınızdaki sınavlardan bir tanesi. Gereğini yaparsak sistemli planlı çalışırsak sizin için çok kolay bir sınav. İnanın hayat size daha çok zor sınavlar karşınıza çıkaracak. Sadece 2-3 saatinizi ayırırsanız her gün bu sınavı rahatlıkla kolaylıkla geçeceksiniz. Panik yok, heyecan yok. Kendinize güvenin ve strese girmeyin. Hepinizi çok seviyorum. Allah'a şükrediyorum bu millete, bu milletin çocuklarına hizmet etmeyi, bu sokaklarda büyüyen bir abiniz olarak bana nasip ettiği için. Allah inşallah fırsat verirse, milletimiz fırsat verirse, sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Hepinize YKS sınavında başarılar diliyorum.”

GENÇLERE HEDİYE KİTAPLARI TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya temsili olarak bazı öğrencilere hediyelerini sahnede takdim ettikten sonra hep birlikte günün anısına fotoğraf çektirdiler.

l Fotoğraflar
 
BaskanOzlu_YKS_soruKitabiDgt2_05122023092143-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BaskanOzlu_YKS_soruKitabiDgt3_05122023092143-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BaskanOzlu_YKS_soruKitabiDgt4_05122023092143-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BaskanOzlu_YKS_soruKitabiDgt5_05122023092143-6_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım