HABERLER
Başkanımız Yasin Özlü´den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Orjinal Resim
18.03.2024 12:30:40

Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi’nin Türk milletimizin tarih boyunca kazandığı en destansı zaferlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Özlü mesajında, vatanın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin huzuru ve güvenliği için büyük bir kahramanlıkla mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, iman dolu göğsüyle gözünü kırpmadan şehit düşen ecdadımızı ve ebedi hayata intikal eden gazilerimizi rahmetle yad etti.

Başkan Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bugün, Türk milletinin tarihinde dönüm noktalarından biri olan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü gururla ve minnetle kutluyoruz. Bu önemli destansı zafer, vatan topraklarını korumak için gözlerini kırpmadan mücadele eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla yazılmıştır.

Çanakkale Zaferi, sadece Türk milletinin değil, aynı zamanda insanlık tarihinin önemli bir dersidir. 109 yıl önce tüm dünya, Türk milletinin ebediyeden bağımsız ve hür yaşayacağını Çanakkale’de bir kez daha görmüştür. Emperyalist güçlere karşı, inanç, azim ve fedakârlıkla verilen kahramanlık mücadelesi aziz milletimizin, bağımsızlık ve özgürlük sevdasının en güçlü ispatıdır.

Bugün, bu kutlu zaferin yıldönümünde, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Onların bize bıraktığı mirası yaşatmak, vatan sevgisiyle dolu, ecdadını bilen  genç nesillere aktarmak en önemli görevlerimizden biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten duygularla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi büyük bir saygı, rahmet minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun."

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım