HABERLER
Başiskele 4. Yaz Spor Okulları Başlıyor
Orjinal Resim
3.06.2024 09:05:21

Başiskele’de geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere büyük değer veren Başiskele Belediyesi, yaz tatilini eğlenceli ve verimli geçirmek isteyen çocuklara bu yaz da ücretsiz yaz spor okulları imkânı sunacak.

Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile eğitimden sanata, bilimden teknolojiye, sağlıktan spora her alanda ilçede gençlere büyük katma değer katan Başiskele Belediyesi,  Başkan M. Yasin Özlü öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla 4-16 yaş aralığındaki çocuklar için bu yıl da ücretsiz olarak yaz spor okullarının 4.sünü düzenliyor.  Başiskele’de geleceğin teminatı çocuklarımızın beklentilerini karşılamak, kentte spor kültürünü oluşturarak sağlıklı yaşama destek vermek, toplumun her kesimine kamuoyu yararı sağlamak amacıyla açılacak olan spor okullarına her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilginin olması bekleniyor.

8 FARKLI SPOR BRANŞI

Geleceğin yetenekli sporcularının da keşfedilmesini sağlayacak Başiskele Belediyesi Yaz Spor Okulları, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde 8 farklı spor branşında gerçekleştirilecek. Spor okullarında yer alacak branşlar, yaş aralıkları ve eğitim yerleri şöyle:

BRANŞLAR  -  YAŞ GRUPLARI – EĞİTİM YERİ

Karate        -        7-13 Yaş     -    Başiskele Belediyesi Serdar Mahallesi Sosyal Yaşam Gençlik ve Spor Merkezi

Yüzme         -       5-16 Yaş    -   Başiskele Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu

Cimnastik      -     4-7 Yaş   -   Başiskele İlçe Gençlik Spor Salonu

Satranç      -        5-16 Yaş    -    Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi, Âlâ Mekan (Yeniköy Merkez Mah.), Altınkent Gençhane, Yeşilkent Gençhane

Masa Tenisi    -    8-13 Yaş       -       Başiskele İlçe Gençlik Spor Salonu

Basketbol      -     7-16 Yaş      -    Hacı Mustafa Özsoy Ortaokulu Spor Salonu, Başiskele İlçe                      Gençlik                    Spor Salonu

Voleybol       -      7-16 Yaş        -    Hacı Mustafa Özsoy Ortaokulu Spor Salonu,    Başiskele İlçe                      Gençlik                    Spor Salonu

Güreş         -        8-13 Yaş     -  Başiskele Belediyesi Serdar Mahallesi Sosyal Yaşam Gençlik ve Spor Merkezi

BAŞVURULAR 3 HAZİRAN’DA AÇILACAK

Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü sorumluluğunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Kaymakamlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek Yaz Spor Okulları’na başvurular 3 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Kontenjanla sınırlı spor okullarına başvurular, Genc-i Âlâ’nın internet sayfası https://genciala.basiskele.bel.tr/ üzerinden yapılacak. İnternet üzerinden başvuru formunu eksiksiz ve doğru olarak dolduran geleceğin sporcuları kayıtlarını oluşturabilecek. 

EĞİTİMLER 24 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK

Kayıtları kabul edilen Başiskele’nin şanslı çocukları, uzman eğitmenler eşliğinde spor eğitimlerine 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Yaz boyunca 31 Ağustos 2024 tarihine kadar sürecek spor okullarıyla çocuklar, yaz tatillerini hem eğlenceli hem de verimli geçirme imkânı bulacaklar.

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım