HABERLER
İSTİNAT DUVARLARI YAPILIYOR
25 Temmuz, 2012
A- A+

Başiskele Belediyesi Barbaros Mahallesi ve Döngel Mahallesi sınırlarında bulunan Millet Caddesinde başlayan yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Genişlemesi yapılan yollar nedeniyle oluşan kot farkları taş duvarlar örülerek gideriliyor. Etaplar halinde yapılan taş duvar çalışmalarında şu ana kadar 2 bin metreküp taş duvar yapımı tamamlandı.

 

Başiskele Belediyesi bir süre önce başlattığı yol genişletme çalışmaları sonrası oluşan kot farklarını taş duvarlar örerek toprak kaymalarına karşı sağlamlaştırıyor. 1700 metre uzunluğunda mevcutta 8-10 metre genişliğinde bulunan cadde imar planlarına uygun olarak 2 ve 4 metre daha genişletildi.

 

Bir taraftan kentin geleceğini şekillendirecek projelerin yapım çalışmaları sürerken diğer taraftan da temel belediyecilik hizmetlerinin devam ettiğini belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz; "Belediye olarak 2011 yılı içerisinde toplam 7 bin 800 metre küp taş duvar yapıldığını, yapılan yol genişletme çalışmalarının hemen ardından toprak kaymalarını önlemek için taş duvar örme çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.


Bu çalışmalar kapsamında Döngel Mahallesi Millet Caddesi'nde yolun genişletilen kısmındaki taş duvar örme çalışmalarını tamamlayan ekipler 2 bin metreküp taş duvar ördü. Ekipler şimdi yolun diğer tarafında aynı çalışmayı yapmak için hazırlık yapıyor.

 

FOTOĞRAFLAR