HABERLER
MET-DER BAŞKAN AYAZ´A ÇÖLYAK´I ANLATTI
Orjinal Resim
8.11.2012 12:53:36
Kısa adı MET-DER olan Kocaeli Metabolik Hastalıklar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nesrin Atar, başkan yardımcısı Vedat Girgin ve yönetim kurulu üyeleri Yurdagül Akbel, Meryem Batgı ve Rukiye Tanrıverdi'den oluşan heyet önceki gün Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ı makamında ziyaret etti.
 
İzmit Yenidoğan Mahallesi SEKA Devlet Hastanesi Yolu No:4/A adresinde yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyet gösteren dernek yönetiminin gerçekleştiği tanışma ziyaretinde Başkanı Atar, derneği faaliyet alanının toplumumuzda çok rastlanan Çölyak hastalığıyla ilgili olduğunu söyledi. Başkan Atar, bu hastalığı şöyle açıkladı:
 
"Karın bölgesinde öne doğru şişkinlik, yaşa göre kilo azlığı, kas zayıflığı, kansızlık, büyük tuvalet ihtiyacının artması, kusma, bezginlik, iştahsızlık, büyüme geriliği, gaz şikâyetleri, eklem ve kemik ağrıları ve sinirlilik genel belirtileridir. Doğuştan olduğu gibi 40-50 yaşlarında da ortaya çıkan bu hastalık uzun vadede tedavi edilemediği gibi ince bağırsak kanseri ile de sonuçlanabilir"
 
Başkan Ayaz bu bilgilerin ardından şöyle konuştu: " Derneğiz gerçekten toplumumuzun önemli hastalığına çare arıyor ve bu konuda yardım bekleyen vatandaşlara ulaşıyor. Gerçekten önemli bir sorumluluğunuz var.  Biz yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız. Sizlere çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum"
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım