Başiskele Belediyesi İlçeden geçen 7 derede temizlik çalışması yapıyor. Kış aylarında yaşanan yağışlarla birlikte suyun akışını etkileyen çakıl ve ağaç dalları yaşanabilecek sel olaylarına karşı düzenli olarak temizleniyor. Derelerden akan suların azalmasıyla temizleme çalışmalarını hızlandıran ekipler özellikle köprülerin ayaklarında biriken kalıntılar temizleniyor.
Başiskele Belediyesi ve İSU Başiskele sınırlarında bulunan yağmur sularının aktığı derelerde temizlik çalışmasına başladı. Aktif olan 7 derede başlatılan temizlik çalışmaları Yeniköy Merkez Mahallesi'nde ve Körfez Mahallesi'nde devam ediyor.
Özellikle yağışlı havalarda su baskınına maruz kalınmaması için geniş çaplı temizleme yapan ekipler önemli bir sorunu da gidermiş oluyor.