HABERLER
8 BİN 400 M²´LİK MEYDAN DÜZENLEMESİ
13 Eylül, 2013
A- A+

Başiskele Belediyesi mahallelerinin çağdaş şehircilik anlamında modern bir meydana kavuşması, ticaretin canlanması amacıyla geliştirdiği meydan düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.


Belediye ekipleri Seymen Mahallesi'nde meydan düzenleme çalışmalarına metruk binaların yıkımıyla başladı. 8 bin 400 metrekare alan üzerine kurulacak meydan ve ticaret alanı bölgeye büyük haraketlilik getirecek.


Seymen Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde projesi daha önce çizilen ve yapımına başlanan meydan düzenleme çalışmasında ana temanın mahalleye yakışır bir kent meydanı kazandırmak ve görsel açıdan bütünleştirmek olduğunu belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz bu çalışmayla ticaretin artmasını hedeflediklerini, araç trafiğinin ise yapılacak otoparklarla kontrol altına alınacağını söyledi.


Meydanda bulunan ziyaretçilerin oturma, dinlenme, alışveriş, yemek ihtiyacını karşılanacağı Seymen Mahallesi Meydanı çok amaçlı olarak düzenlenecek. Bu kapsamda 8 bin 400 metrekare alan üzerine yapılacak meydan ve ticaret alanında Bodrum katta 158 araçlık 5 bin 200m² alanlı otopark, 3 adet 676 m²'lik dükkan ve 60 m²'lik ofis ve zabıta birimi, Zemin katta; toplam bin 509m²'lik  alanda 22 adet dükkan, avlu, meydan, anfi tiyatro, su öğesi, açık ve kapalı oturma alanları, 1. Katta da; 934m²'lik alana 12 adet dükkan ve balık restoranları yapılacaktır.

FOTOĞRAFLAR