Başiskele Belediyesi hafta sonu Türkiye Oryantiring Federasyonu'na ve bu yarışma için İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Yalova, Düzce illerinden gelen 300 sporcuya ev sahipliği yaptı. Yarışma için en uygun bölge seçilen Başiskele'de ilk organizasyonunu yapan Türkiye Oryantiring Federasyonu Mayıs ayı içerisinde de okul sporları yıldızlar ve küçükler bölge şampiyonasını da Başiskele'de yapmayı planlıyor.
Denizi ve eşsiz doğası ile tercih edilen ilçe konumundaki Başiskele, federasyon ve spor kulüplerinin sağlık ve huzur bulduğu ilçelerin başında geliyor. Sağlıklı bir şekilde dinlenen ve antrenmanlarını yapan sporcular performanslarıyla yarışmalarda en iyi dereceleri alarak geri dönüyor. Oryantiring her türlü arazi ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştıran, bireysel veya takım olarak yapılan bir doğa sporu.
Türkiye Oryantiring Federasyonu 14 yaş ve alt grupları 2. Kademe 1. Bölge bölgesel oryantiring yarışmasının gerçekleştiği Başiskele'nin 30 dönümlük en büyük Fatih Sultan Mehmet Parkı'nda kulüp ve okul öğrencileri zamanla yarışarak hedeflerine ulaşmaya çalıştı. Yuvacık Serdar Okulu'ndan çıkış yapan yarışmacılar 30 dönümlük alanda harita ve pusula yardımı ile hedeflerini bulmaya çalıştı. Oryantiring Federasyonu Mili Takım Antrenörü, Etkinlik Direktörü ve Hakemi Cihat Acar'dan yarışma hakkında bilgiler alan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz park alanında diğer illerden gelen yarışmacıların aileleri ve yarışma sonrasında dereceye giren yarışmacılarla bir araya gelerek sohbet etti. Yarışma için gelen misafirlere belediye tarafından yemek ikramında bulunuldu.
Oryantiring Federasyonu Mili Takım Antrenörü, Etkinlik Direktörü ve Hakemi Cihat Acar Batı Karadeniz ve Marmara bölgesinin tamamının kapsayan 14 yaş alt gruplarının bölgesel şampiyonasının Başiskele Belediyesinin ev sahipliğinde Başiskele'de gerçekleştiğini belirtti. Oryantiring Federasyonu Etkinlik Direktörü Cihat Acar "Biz bu yarışma için bir arayışa girdik. Kocaeli'de bütün bölgeleri dolaştık. Bizim sporumuza en uygun olan yerin Başiskele bölgesinin olduğunu tespit ettik ve hazırlıklarımızı yaptık. Bölgenin haritalarını çizdik ve yarışmamızı gerçekleştirdik. İnşallah Mayıs ayı içerisinde de yaklaşık 800 kişinin katılacağı okul sporları yıldızlar ve küçükler bölge şampiyonasının da yine Başiskele'de yapmayı planlıyoruz. Bize bu yarışma için yardımcı olan, sporcularımız ve aileleri ile ilgilenen Başiskele Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.