HABERLER
Belediye çalışanları aşılandı
09 Aralık, 2009
A- A+

Başiskele Belediye çalışanları aşılandı 

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından belediye çalışanlarına Hepatit B ile Tetanos aşısı yapıldı
 
 
 
Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü önceki gün Belediye çalışanlarına Hepatit B ile Tetanos aşısı uyguladı. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz?ın da hazır bulunduğu aşılamada Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hilal Kuzucu Malçok ile hemşire Sunay Özdemir, ilk olarak hizmet binası çalışanlarına aşı yaptı. Daha sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğüyle devam eden aşılama programında yarın da Çevre ve Koruma Müdürlüğü çalışanlarına aşı yapılacak. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hilal Kuzucu Malçok?dan kısa bilgiler alarak, ?İşçi ve memurlarımızın sağlığını korumak bizim temel görevimizdir??ifadelerini kullandı.
 
DOMUZ GRİBİYLE ALAKASI YOK
Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hilal Kuzucu Malçok, Belediye personelinin genel olarak travmalara maruz kalan ortamlarda çalıştıkları belirterek, ? Belediye olarak çalışanlarımıza koruyucu önlem almak için bu aşıları gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da Belediyeye yeni başlayanlara aşı yapacak ve bu uygulamayı düzenli olarak sürdüreceğiz? diye konuştu. Malçok, aşı olmak istemeyen çalışanlara da zorlama yapmadıklarına dikkat çekerek, ?Ama imza karşılığı durumlarını belgeliyoruz. Aşı olanlara da müdürlük tarafından aşı kartı veriyoruz? dedi. Aşılama programı kapsamında çalışanlara ilk olarak tek doz Tetanos, ardından da 3 doz şeklinde Hepatit B aşısı yapıldığını söyleyen Malçok, ?Aşı yerinde 24 saat ağrı dışında bu iki aşının önemli bir yan etkisi bulunmuyor. Ama bu aşının mevsimsel grip ve domuz gribi aşısıyla da bir alakası yoktur? dedi.