HABERLER
Başiskele Belediyesi´nden Ödüllü Online Satranç Turnuvası
Orjinal Resim
14.05.2020 12:00:21

Başiskele Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na özel ödüllü online satranç turnuvası düzenliyor.

Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ödüllü Online Satranç Turnuvası” Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kalan Başiskeleli gençlerin uzaktan da olsa sosyalleşmesini sağlayacak.

İnternet üzerinden 18 Mayıs Pazartesi günü saat 17:00’de başlayacak turnuva, 20 Yaş Altı, 14 Yaş Altı ve 10 Yaş Altı olmak üzere üç kategoride düzenlenecek. Katılımcılar, öncelikle www.chess.com adresine girerek ücretsiz kayıt olacak.  Chess.com’dan kullanıcı adı oluşturan katılımcılar, https://www.basiskele.bel.tr/duyuru/1/2966/satranc-turnuvasi linkine tıklayarak kategorilerine ait WhatsApp davet linkine tıklayarak gruba dahil olacaklar. Whatsapp gruplarında yayınlanacak olan kulüp davet linkleri aracılığı ile turnuva kayıtlarını tamamlayacaklar.

TURNUVADAN 1 SAAT ÖNCE HAZIR OLUN

Ödüllü Online Satranç Turnuvası’na katılım gösteren sporcular, turnuva online davet linki turnuva başlangıç saatinden 1 saat önce, ilgili WhatsApp grubundan ve Chess.com kulüp sayfasında paylaşılacak.

NASIL OYNANACAK?

Turnuvada İsviçre Sistemi kullanılacak olup, tur sayısı sporcu sayısına göre belirlenecek. Maçlar, 3 dakika + 2 saniye eklemeli tempoda oynanacak. Kategorideki tüm maçlar tamamlandıktan sonra sistem eşlendirmeyi otomatik olarak yaparak bir sonraki turu başlatacak. Maçlar, her kategoride yöneticiler tarafından izlenecek. Derecelerin eş puanla paylaşılması halinde; chess.com sisteminde geçerli eşitlik bozma yöntemleri ile sıralamalar belirlenecek.

DERECEYE GİRENLERE MADALYA VE SÜRPRİZ HEDİYELER

Her kategoride ilk üç dereceyi elde eden sporculara Başiskele Belediyesi tarafından madalya ve sürpriz hediyeler verilecek.

Başiskeleli gençlere yönelik düzenlenecek ödüllü satranç turnuvasına katılacak kişiler, detaylı bilgileri https://www.basiskele.bel.tr/duyuru/1/2966/satranc-turnuvasi linkinden ve 0262 310 13 36 - 38 nolu telefonlardan iletişime geçilerek öğrenebilecek.

BAŞKAN ÖZLÜ: TÜM SPORCULARA BAŞARILAR DİLEDİ

Başiskele’de gençlere ve gençliğe büyük önem veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evlerinde kalan gençlerin keyifli vakit geçirmelerini ve kentte satranç sporunun yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Ödüllü Online Satranç Turnuvası düzenlediklerini söyledi.

Salgın sürecini atlatınca bu turnuvaların yüz yüze yapılacağını vurgulayan Başkan Özlü “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 18 Mayıs Pazartesi günü yapacağımız satranç turnuvamıza tüm sporsever genç kardeşlerimizi bekliyorum. Katılım sağlayan herkese de başarılar diliyorum." dedi.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım