HABERLER
Kurban Bayramı İçin Tedbirler Alındı
Orjinal Resim
29.07.2020 10:52:43

Başiskele Belediyesi, her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da mesaisine devam ederek vatandaşların hizmetinde olacak.

Başiskele’de vatandaşların daha güzel, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirebilmesi, kurban ibadetlerini ve bayram ziyaretlerini maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde güvenle yapabilmeleri için belediye ekipleri ilgili birimleri ile görev başında olacak.

Başiskele Belediyesi, bu Kurban Bayramı’nda özellikle temizlik çalışmaları konusunda teyakkuzda olacak. Bayram süresince Başiskeleliler’in emrinde ve hizmetinde olacak ekipler, vatandaşların temizlik konusundaki istek ve taleplerini anında karşılayacak.

KURBAN ATIKLARI ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN TOPLANACAK

Başiskele’de kurban ibadetini yerine getiren vatandaşların kurban atıklarının gelişigüzel çevreye atılmaması ve kentte olumsuz, sağlıksız bir ortam meydana gelmemesi için belediye ekipleri bayram boyunca çalışacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince kurban atıklarının çevreye zarar vermeden düzenli ve sağlıklı koşullarda toplanabilmesi için vatandaşların Başiskele Belediyesi’nin 444 41 10 numaralı Çağrı Merkezi’ni atıklarını atmadan önce haber arayarak kuruma haber verilmesi gerekiyor. Bu yüzden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte, Çağrı Merkezi ekipleri ve zabıta ekipleri 24 saat vatandaşların hizmetinde olacak. Kurban kesen vatandaşların kurban atıklarını iş makinası ile alınabilecek şekilde en yakında bulunan çöp konteynerlerinin yanına çıkarmaları istenecek ve ardından belediye ekipleri kurban atıklarını toplayarak ilçede belirlenen yerlerde toprağa gömerek bertaraf edecek.

EVSEL ATIKLAR VE MOLOZLAR DA ANINDA TOPLANACAK

Başiskele Belediyesi, evsel atıkların ve molozların toplanması mesai günlerinde olduğu gibi bayramın 4 günü de düzenli olarak devam edecek. BAŞTİM (Başiskele Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi) Çağrı Merkezi ekipleri, aynı kurban bayramı atıklarında olduğu gibi moloz atıkları için de telefon başında olacak.  

ÇÖP TAKSİ İLE DAHA HIZLI DAHA TEMİZ BAŞİSKELE

Temizlik hizmetleri araç filosunu çöp taksi ile daha da güçlendiren Başiskele Belediyesi, bu bayramda da vatandaşın hizmetinde olacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde geçen Mayıs ayında hizmete alınan çöp taksi adı verilen kamyonetle, temizlik hizmetleri daha hızlı olacak. Çöp taksi ile kurban atıkları, evsel atıklar, moloz atıkları anında toplanacak.

CAMİLERE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Başiskele Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe sınırlarındaki camilerde her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram da temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

Koronavirüs Salgını sürecinde kısa bir süre ara verilen ve daha sonra  sosyal mesafe, maske takma ve hijyen kurallarına uygun olarak yeniden ibadete açılan camilerde periyodik olarak dezenfekte çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri,  31 Ağustos Cuma günü başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle camileri dip bucak temizliyor. Ekipler, cami halılarını makinelerle süpürürken, camları siliyor, kapıları büyük bir titizlikle temizliyor. İbadethanelerdeki kürsüler, mihraplar, minberler, müezzin mahfilleri ve diğer bölmeleri, vatandaşların dokunabileceği her yeri temizleyen ekipler, şadırvanları ve WC’leri de deterjanlı sularla yıkıyor.

Kurban Bayramı’nın ilk gününe kadar ilçedeki tüm ibadethanelerin temizlik çalışmalarının tamamlanması planlanıyor.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI BAYRAMDA DA DEVAM EDECEK

Başiskele Belediyesi, bayram süresince Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye devam edecek. Kontrollü Sosyal Hayat sürecinde bayramlaşma ziyaretlerinde salgının artmaması ve yayılmasını önlemek için dezenfeksiyon işlemleri aralıksız devam edecek. Toplum sağlığı için vatandaşlarımızın sık kullandığı park ve bahçeler, yeşil alanlar, sokaklar, caddeler ve tüm ortak kullanım alanlarında Kovid-19 riskine karşı dezenfekte işlemleri yapılacak.

l Fotoğraflar
 
moloz_toplama1_29072020105240-10_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım